ponedeljak, 4. septembar 2023.  17:50h
Pročitano 457 puta

Triatlon: 8. Pančevački Brose duatlon u znaku juniora

Triatlon klub Tamiš iz Pančeva 3. septembra bio je organizator i domaćin trke 8. Pančevački Brose duatlon. Po osmi put je organizovana trka na distancama sprint duatlona (5km trčanja, 20km vožnje bicikla i 2,5km trčanja). 

Po osmi put je organizovana trka na distancama sprint duatlona (5km trčanja, 20km vožnje bicikla i 2,5km trčanja) Po osmi put je organizovana trka na distancama sprint duatlona (5km trčanja, 20km vožnje bicikla i 2,5km trčanja) Triatlon klub "Tamiš" Pančevo

 

Za razliku od prethodnih trka koje su se održavale na Tamiškom keju ovog puta sve se odvijalo na parkingu kompanije Brose u severnoj industrijskoj zoni. Zahvaljujući saradnji sa kompanijom Brose koja nam je pomogla logistički, organizaciono i finansijski uspeli smo da privučemo veliki broj aktivnih triatlonaca, ali i zaposlenih u Broseu za učešće na trci. Činjenica da su nam ustupili svoj prostor i aktivno učestvovali u takmičenju predstavlja znak za moguću dugogodišnju i uspešnu saradnju, saopšteno je iz Triatlon kluba „Tamiš“ Pančevo.

4 1

 

U konkurenciji 76 individualaca i 8 štafeta najuspešniji su bili:

- apsolutna konkurencija: Lana Gavrilović TK Sava Sremska Mitrovica i Luka Gligorić TK Tamiš. Zanimljiva činjenica je da su oboje još uvek juniori rođeni 2004. godine.

- kadeti: Stančul Nađa i Martinčević Miloš, oboje TK Tamiš Pančevo.

- mlađi kadeti: Petra Vasilić Sporticus Beograd i Petar Savić TK Tamiš Pančevo.

- pioniri: sestra i brat Mia i Mateja Kajalić, oboje iz TK Tamiš, budućnost kluba TK Tamiš Pančevo.

 

9 1

 

U konkurenciji štafeta najbrži su bili Jelena Mimić i Nikola Medan iz kluba 11tri Beograd. Iza njih su ostale štafete NIS 1 Luka Milovanović i Đurica Ćulibrk i štafeta NIS 3 Jovan Jović i Milan Đurđev.

U štafetama su se takmičili i najmlađi. Najuspešnije su bile Memedović Hana i Vladana Koh, štafeta Brose Run.

 

5

 

Takmičare TK Tamiš Pančevo očekuju dve važne trke u narednom periodu, prvenstvo Srbije u super sprint triatlonu Novi Sad 10. septembra i prvenstvo Balkana koje se održava u Baru, Crna Gora 23. i 24. septembra.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 116.70 117.41 USD 107.19 107.83 CHF 120.49 121.21 SEK 10.09 10.15