ponedeljak, 29. maj 2023.  07:34h
Pročitano 213 puta

AK "Dinamo“ Pančevo uspešan na kvalifikacijama za KUP Srbije

U Sremskoj Mitrovici je minulog vikenda održano kvalifikaciono takmičenje za finale Kupa Srbije za seniore. AK „Dinamo“ ponovo je bio jedini predstavnik pančevačke atletike. 

Strahinja Stevšić, Dunja Atanacković, Sanja Marić i Andreja Božanić Strahinja Stevšić, Dunja Atanacković, Sanja Marić i Andreja Božanić AK Dinamo, Pančevo

 

Po ko zna koji put se pokazalo da kada je u pitanju ozbiljan nivo takmičenja tu smo mi atletičari pančevačkog „Dinama“ da i pored sve težih uslova za trening ipak uspevamo da se takmičimo i u seniorskoj konkurenciji sa najuspešnijim klubovima iz cele Srbije koji imaju neuporedino bolje uslove za trening. Nastupili smo sa delom naše ekipe, koliko nam finansije dozvoljavaju ali je rezultat ipak bio vidljiv, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

Za finale seniorskog Kupa Srbije koje će se održati za 14 dana u Kraljevu plasirali su se: Strahinja Stevšić na 3000m i 5000m, Andreja Božanić na 3000m i 5000m, Sanja Marić na 400m i 800m, Dunja Atanacković na 800m i 1500m kao i ženska štafeta 4x400m u sastavu Dunja Atanacković, Sanja Marić, Anastasija Mrkela i Marija Mrkela.

AK „Dinamo“ Pančevo je u kvalifikacijama bio jedan od najuspešnijih klubova AP Vojvodine.

Zabrinjavajuće je samo obnavljanje povrede zadnje lože Marije Mrkele koja je ipak morala da odustane od kvalifikacionih trka, jer je očekuju važna takmičenja te nismo smeli da rizikujemo. U narednom periodu očekuju nas brojna takmičenja koja su od presudnog značaja za uspešnost našeg kluba, a ako sve prođe kako treba očekujemo i prvi ovogodišnji seniorski rekord Srbije, zaključio je u svom izveštaju trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00