nedelja, 28. maj 2023.  07:26h
Pročitano 179 puta

Četiri medalje na krosu Srbije za atletičare Dinama

Održano je poslednje takmičenje u Srbiji ove godine. Kros Srbije u svim kategorijama održan je u Novom Sadu na terenima atletskog i fudbalskog kluba Borac Klisa. AK Dinamo Pančevo imao je sjajan nastup. Osvojene su četiri medalje, dve u pojedinačnom i dve u ekipnom plasmanu.

Četiri medalje na krosu Srbije za atletičare Dinama AK Dinamo, Pančevo

 

Po ko zna koji put počinjemo izveštaj sa Ksenijom Mrkelom. 

Ksenija Mrkela je pobedila u trci mlađih pionirki na 1000m. Nije bila potpuno spremna za trku ali je pokazala da je dete sa velikim srcem. Zaokružila je ovu sezonu sa pet trka – najjačih u Srbiji i svim pobedama. Ksenija je osvojila sve što se može osvojiti i ide na zasluženi odmor, kaže trener Cvetkoski.

Sanja Marić je u trci na 4000m za mlađe juniorke osvojila srebrnu medalju. 

Sanja je od početka krenula hrabro. Ona je do kraja istrčala jednu od najboljih trka u poslednje vreme. Ovom trkom Sanja Marić je obezbedila mesto u reprezentaciji Srbije za kros Balkana. Sigurni smo da će Sanja tamo dostojno reprezentovati Grad Pančevo, AK Dinamo Pančevo i Republiku Srbiju, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

U konkurenciji mlađih juniorki u ekipnom plasmanu osvojena je zlatna medalja. Sastav ekipe: Sanja Marić, Dunja Atanacković i Tijana Nikolić. 

Četvrtu medalju a drugu u ekipnom plasmanu osvojili su stariji juniori. Sastav ekipe: Strahinja Stevšić, Andreja Božanić, Luka Gligorić i Bogdan Jelača.

Odličan nastup u pojedinačnoj konkurenciji imali su i Dunja Atanacković na 4000m i Strahinja Stevšić koji su osvojili peto mesto.

Ozbiljno smo se spremali za ovaj kros i sa ponosom mogu zaključiti da sam kao trener izuzetno zadovoljan nastupom atletičara AK Dinamo Pančevo. Svi atletičari dali su svoj maksimum i ja sam ponosan na njih, zaključio je u svom izveštaju trener Ljupčo Cvetkoski.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00