nedelja, 21. maj 2023.  16:45h
Pročitano 1509 puta

Ksenija Mrkela, Marija Mrkela i Sanja Marić na Republičkom prvenstvu u atletici

U prethodnih desetak dana u Pančevu i Novom Sadu održana su kvalifikaciona takmičenja za najveće takmičenje škola Republike Srbije. 

Ksenija Mrkela, trener Ljupčo Cvetkoski i Sanja Marić Ksenija Mrkela, trener Ljupčo Cvetkoski i Sanja Marić AK Dinamo, Pančevo

 

U Pančevu je 9. maja održano dva nivoa takmičenja i to Opštinsko i Okružno prvenstvo u atletici. Zašto su ova takmičenja bitna za reprezentativno odmeravanje klubova? Zato što na ovim takmičenjima nastupaju svi najbolji atletičari prvo iz Pančeva potom i Južnog Banata. Takmičenje je od 1. razreda osnovnih škola pa sve do 4. razreda srednjih škola. 

Svako ko trenira atletiku trebalo je da se oproba u takmičenju sa svojim vršnjacima. Normalno da je iz takmičenja u takmičenje konkurencija sve veća i veća, a samo pobednik ide na viši rang takmičenja kao pojedinac ili član ekipe. Na takmičenju postoje samo ozbiljne atletske discipline i u svakoj disciplini su trke bile masovne. Znači nema takmičenja u hodanju i nema takmičarske discipline u kojima će nastupiti 2-3 takmičara, pa da neko iskoristi priliku da ode dalje i time pohvali sebe ili svog takmičara da je najuspešniji u Pančevu. Zbog toga je ovo takmičenje pravi pokazatelj kvaliteta i masovnosti klubova u Pančevu ali i u Južnom Banatu i celoj Srbiji, kaže prof. Ljupčo Cvetkoski.

Članovi AK „Dinamo“ iz Pančeva nastupili su za svoje škole i osvojili više od 90 medalja u svim uzrasnim kategorijama.

To znači da smo nemerljivi sa ostalim atletskim klubovima po uspešnosti ali i po masovnosti. Iluzorno je pričati i porediti AK „Dinamo“ Pančevo sa ostalim atletskim kolektivima koji su imali po nekoliko svojih predstavnika na Regionalnom takmičenju u Novom Sadu 18. maja, ali su i tu njihovi predstavnici zaustavljeni i neće imati svoje predstavnike na završnom Republičkom prvenstvu Srbije koje će biti održano u Ćupriji 24. maja kao završna atletska manifestacija. Da bi Pančevo ipak imalo predstavnike na završnom školskom takmičenju, kao i uvek mora da se pobrine AK „Dinamo“ Pančevo. Dve ubedljivo najbolje atletičarke Pančeva Sanja Marić i Marija Mrkela predstavljaće nas u konkurenciji srednjih škola dok će jedina predstavnica osnovnih škola ponovo biti Ksenija Mrkela. Tri devojke koje su bez premca dokazale da kada je prava i najjača konkurencija one su uvek najbolje, kaže njihov trener Ljupčo Cvetkoski.

Sanja i Marija su po očekivanju sa lakoćom pobedile sve svoje rivalke i bez poteškoća prošle sve regione kao pobednice. Ksenija Mrkela je Opštinski i Okružni nivo bila izuzetno ubedljiva dok je u Novom Sadu nastupila sa devojkama koje su dve godine starije od nje. 

Ona je napravila najveću senzaciju na takmičenju pobedivši takmičarke koje su i na nivou Srbije važile za najozbiljnije konkurente za pobedu. Ksenija Mrkela je u izuzetnoj trci uspela da pobedi i izbori plasman na Republičko prvenstvo Srbije. Mislim da ko hoće da shvati razliku u masovnosti i kvalitetu klubova u Pančevu, ali i u celom Južnom Banatu može zaključiti da je AK „Dinamo“ Pančevo ubedljivo najveći klub i ne može se porediti sa ostalim klubovima u ovom regionu. Namerno nisam želeo da nabrajam imena dece koja su osvajala medalje počevši od najmlađih pa do najstarijih učenika škloskog uzrasta da ne bi neko dete izostavio, jer ih je stvarno puno a ako bi neko dete bilo izostavljeno to ne bi bilo korektno od prosvetnog radnika, zaključio je trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00