četvrtak, 18. maj 2023.  07:55h
Pročitano 1741 puta

Badminton: Dinamo sjajan na prvenstvu Srbije za juniore

Badminton klub Dinamo iz Pančeva bio je sjajan na prvenstvu Srbije za juniore. Takmičari su osvojili jedno zlato, jedno srebro i šest bronzanih medalja za Dinamo.

U konkurenciji više od 100 takmičara iz Beograda, Novog Sada, Pančeva, Kragujevca, Kruševca, Zrenjanina, Vršca i Petrovca na Mlavi, takmičari pančevačkog Dinama osvojili su medalje u svih pet juniorskih konkurencija U konkurenciji više od 100 takmičara iz Beograda, Novog Sada, Pančeva, Kragujevca, Kruševca, Zrenjanina, Vršca i Petrovca na Mlavi, takmičari pančevačkog Dinama osvojili su medalje u svih pet juniorskih konkurencija BK Dinamo Pančevo

 

U Nacionalnom badminton centru u Beogradu 14. maja održano je prvenstvo Srbije za juniore. U konkurenciji više od 100 takmičara iz Beograda, Novog Sada, Pančeva, Kragujevca, Kruševca, Zrenjanina, Vršca i Petrovca na Mlavi, takmičari pančevačkog Dinama osvojili su medalje u svih pet juniorskih konkurencija.

U konkurenciji ženskih parova, Marija Samardžija osvojila je titulu prvakinje Srbije u paru sa Mionom Filipović iz Badminton kluba Beograd. 

 

postoljeMDu19 min

 

U istoj konkurenciji, Maša Aleksić osvojila je srebrnu medalju u paru sa Ninom Bogdanović iz kruševačkih zmajeva, a Katarina Vig i Katarina Rakić iz Petrovačkog sportskog kluba osvojile su bronzanu medalju. 

U konkurencijama dečaka i devojčica pojedinačno, Mihajilo Vig, Maša Aleksić i Marija Samardžija osvojili su bronzane medalje, a istovetan uspeh ostvarili su i Mihajilo Vig i Vanja Bokan u konkurenciji muških, kao i Vanja Bokan i Marija Samardžija u konkurenciji mešovitih parova.

 

2 postoljeXDu19 min

 

Izuzetno mi je drago što Badminton klub Dinamo u kontinuitetu donosi Pančevu medalje sa državnih prvenstava već deset godina. Marija Samardžija je ove godine juniorska prvakinja Srbije i to je izuzetno veliki uspeh u ovako jakoj konkurenciji. Moram da napomenem da su svi naši osvajači medalja iz generacije rođene 2006. godine i da će na prvenstvu Srbije za juniore učestvovati i naredne godine, u kojoj očekujemo još bolje rezultate. U drugoj polovini godine, očekuje nas prvenstvo Srbije za seniore, najbitnije državno takmičenje. Nadam se da  će ova mlada ekipa uspeti da odbrani treće mesto u ekipnoj konkurenciji i time pokazati da je naš klub u kontinuitetu u samom vrhu olimpijskog badmintona u Srbiji, izjavio je Goran Jelesijević, trener Badminton kluba Dinamo iz Pančeva. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00