ponedeljak, 15. maj 2023.  16:30h
Pročitano 195 puta

Završni turnir najboljih osam ekipa u Vojvodini u rukometu održan u Jabuci

U sportskoj hali u Jabuci 13. maja održan je završni turnir najboljih osam ekipa u Vojvodini u konkurenciji pionirki (devojčice rođene 2008. godine i mlađe).

Domaća ekipa Jabuke je ostvarila možda i najveći uspeh u novijoj istoriji kluba plasmanom na državno prvenstvo kao četvrta najbolja ekipa u Vojvodini Domaća ekipa Jabuke je ostvarila možda i najveći uspeh u novijoj istoriji kluba plasmanom na državno prvenstvo kao četvrta najbolja ekipa u Vojvodini ŽRK Jabuka, Jabuka

 

Domaća ekipa Jabuke je ostvarila možda i najveći uspeh u novijoj istoriji kluba plasmanom na državno prvenstvo kao četvrta najbolja ekipa u Vojvodini.

Na tom putu devojčice iz Jabuke su savladale prvoplasiranu ekipu Halas Jožef iz Ade rezultatom 19:18, kao i vršnjakinje iz Mokrina rezultatom 20:10 u prelepom ambijentu koji je priredila domaća publika.

"ŽRK Jabuka" nastupila je u sledećem sastavu: Nikolina Čuljakovski, Andrea Dejanovski (kapiten), Una Dodevski, Teodora Trimovski, Iva Dimkovski, Anđela Angelovski, Iskra Mareš, Natalija Stamenkovski, Ana Krstić, Nikolina Zmejkovski, Jelena Simić, Lana Ristić, Nikolina Simjanovski, a trener je bio Milan Spasić. Ovaj uspeh utoliko dobija na značaju, s obzirom da je ova generacija potpomognuta dvema devojčicama iz komšijskog "ŽRK Pančeva" na okupu tek godinu sa sadašnjim trenerom. I za to vreme kroz ukupno 24 utakmice u jesenjem i prolećnom delu sezone zajedno napredovala, stvarala timski duh, sa mnogo emocija i prebrođenih pehova tokom ove sjajne sezone. Na kraju na poslednjem turniru prikazale su i najbolju verziju svog rada i truda, te će sledećeg vikenda u Kraljevu imati priliku da nastave svoju nezaboravnu sportsku priču. Treba istaći da su dve igračice našle svoje mesto u idealnom timu turnira; Una Dodevski kao najbolje levo krilo i Iskra Mareš (ŽRK Pančevo-ŽRK Jabuka) kao najbolji pivotmen, saopšteno je iz kluba.

 

zrk jabuka zavrsni turnir

 

U utorak i sredu, 16. i 17. maja većina ovih devojaka nastupaće na Republičkom školskom takmičenju u rukometu u Velikom Gradištu i nakon toga nastaviće svoje rukometne bitke u Kraljevu od 19. do 21. maja među 12 najboljih klubova u Srbiji.

Treba napomenuti i sjajnu organizaciju završnog turnira superlige Vojvodine od strane čelnika "ŽRK Jabuka", koji su svojim prisustvom uveličale Tanja Medved ispred Rukometnog saveza kao i naša bivša i proslavljena reprezentativka Biljana Balać koje su na kraju podelile medalje i individualna priznanja najboljima.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00