petak, 10. mart 2023.  20:11h
Pročitano 253 puta

Streljaštvo: Mladi Aleksa Rakonjac osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu

Aleksa Rakonjac, član Streljačke družine „Pančevo 1813“ osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u streljaštvu za juniore, održanom u Talinu, u Estoniji.

Aleksa Rakonjac osvojio je broznu u muškoj ekipi reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u streljaštvu Aleksa Rakonjac osvojio je broznu u muškoj ekipi reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u streljaštvu Streljački savez Srbije

 

Reprezentacija Srbije na ovom takmičenju ostvarila je sjajan uspeh.

U gađanju iz vazdušne puške do bronzanih odličja stigli su i muški i ženski tim naše izabrane selekcije.

U ženskoj konkurenciji boje Srbije branile su Aleksandra Havran, Emilija Ponjavić i Ljiljana Cvetković

Muški tim su činili Marko Ivanović, Petar Erdei, ali i Pančevac, član Streljačke družine „Pančevo 1813” Aleksa Rakonjac.

Meč za bronzano odličje u muškoj konkurenciji između Srbije i Ukrajine, bio je neizvestan do samog kraja. Srbija je bolje počela, povela je sa 4:0, ali su Ukrajinci uspeli da preokrenu na 8:6. Pri rezultatu 9:7 za Ukrajinu, trener Srbije Ivan Manojlović je zatražio tajm-aut, što se ispostavio kao odličan potez našeg stručnjaka. 

Posle pauze, Srbija je bila uspešnija u tri serije zaredom, osvojila je šest poena u nizu i preuzela vođstvo – 13:9. Ukrajina je tajm-autom zaustavila seriju našeg tima, izjednačila je na 13:13, ali Srbija je bila preciznija u poslednje dve serije, osvojila četiri poena i tako trijumfovala sa 17:13.

Streljačka družina „Pančevo 1813” večeras je organizovala i svečani doček sa svog bronzanog strelca.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00