nedelja, 5. februar 2023.  11:31h
Pročitano 301 puta

Ultramaratonac iz Kovačice Mihal Šulja oborio još jedan rekord

Ultramaratonac iz Kovačice Mihal Šulja, član AK Dinamo iz Pančeva, na poziv jednog od svojih sponzora u Bratislavi (Slovačka) je napravio jedan veliki spektakl.

Mihal Šulja je u dogovoru sa organizatorom ovog takmičenja trebao da istrči 100km malo ispod 9 sati što je Šulja odradio sa lakoćom. Istrčao je 100km za 8 sati i 34 minuta i 26 sekundi što je vrednost novog rekorda Slovačke Mihal Šulja je u dogovoru sa organizatorom ovog takmičenja trebao da istrči 100km malo ispod 9 sati što je Šulja odradio sa lakoćom. Istrčao je 100km za 8 sati i 34 minuta i 26 sekundi što je vrednost novog rekorda Slovačke AK Dinamo, Pančevo

 

Naime u organizaciji udruženja ultamaratonaca Slovačke sa kojima prisno sarađuje, Mihal Šulja je dobio poziv ili ako hoćemo da budemo precizniji izazov da obori rekord Slovačke u trčanju na traci na 100km. Moram priznati da ni Mihal Šulja, a ni ja nismo bili baš oduševljeni da posle svih povreda u prethodnom periodu treba da trči na traci 100km, ali smo ipak prihvatili poziv. Sponzor je puno učinio za Mihala Šulju kada mu je bilo najteže i red je bio da se nekako oduži, kaže trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Mihal Šulja je u dogovoru sa organizatorom ovog takmičenja trebao da istrči 100km malo ispod 9 sati što je Šulja odradio sa lakoćom. Istrčao je 100km za 8 sati i 34 minuta i 26 sekundi što je vrednost novog rekorda Slovačke. 

Da napomenem da je Mihal Šulja dobio državljanstvo Slovačke, ali i dalje se takmiči za Srbiju, jer je tako izabrao. Trčanje na traci je specifično i na takvom takmičenju atletičar na svakih sat vremena menja traku na kojoj trči, znači mora da se zaustavi pređe na drugu traku i ponovo uspostavlja ritam trčanja. Dosta je zahtevnije i zbog činjenice da se trči u zatvorenom prostoru sa mnošto ljudi od sudija, delegata, novinara, posmatrača... i temperatura je veća nego što bi trebala da bude. Ali Mihal Šulja je pravi šampion i sve je to sa lakoćom odradio, objasnio je trener Cvetkoski. 

Sledeće takmičenje na kome će Šulja učestvovati je veliki ultramaraton u Kopru (Slovenija) za koji je Šulja dobio specijalnu pozivnicu. Ultramaraton će biti svetskog nivoa, jer su pozvani svi najbolji ultramaratonci sveta u ovom trenutku. 

Velika čast za atletičara AK „Dinamo“ Pančevo. 

Po treninzima se vidi da je neugodna povreda sanirana i da polako ulazimo u ozbiljan trenažni proces. Da li će Mihal biti maksimalno spreman za ovu trku još ćemo videti ali da će dati maksimum u to niko ne bi trebalo da sumnja. Još jedan ,,napad“ na rekord Srbije probaće u trci na 12 sati, a trka će biti i poslednja takvog izazova pre svetskog prvenstva koje Mihala očekuje krajem godine na Tajvanu (Kina) i sve podređujemo tom takmičenju, zaključio je trener prof. Ljupčo Cvetkoski. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00