nedelja, 18. decembar 2022.  20:09h
Pročitano 617 puta

Mladi Ilija Serafimović prvak Lige rešavača šahovskih problema Srbije

Mladi Pančevac Ilija Serafimović sjajno završava ovu kalendarsku godinu brojnim priznanjima iz sveta dodajući i titulu najboljeg u Ligi rešavača šahovskih problema Srbije za 2022. godinu.

Ilija Serafimović najmlađi srpski internacionalni majstor u novu godinu ući će kao 19. rešavač na svetskoj rang listi sa rejtingom od 2.504 poena i ciljem da ubrzo stigne i do velemajstorske titule Ilija Serafimović najmlađi srpski internacionalni majstor u novu godinu ući će kao 19. rešavač na svetskoj rang listi sa rejtingom od 2.504 poena i ciljem da ubrzo stigne i do velemajstorske titule privatna arhiva / ustupljena fotografija

 

Poslednjim šestim kolom 17. decembra završena je Liga rešavača šahovskih problema Srbije za 2022. godinu. 

Takmičenje koje nosi naziv Memorijal Milan Velimirović održano je u prostorijama Zemunskog šah kluba. Na programu je bilo 15 dvopoteznih problema za koje su takmičari imali 150 minuta na raspolaganju. 

Pobedio je velemajstor Marjan Kovačević sa maksimalnih 60 poena ispred internacionalnog majstora Ilije Serafimovića koji je ostvario isti rezultat, ali slabije vreme i velemajstora Miodraga Mladenovića sa 52 poena. 

Još jednim odličnim nastupom naš mladi sugrađanin uspeo je da trijumfuje u ukupnom plasmanu Lige rešavača, za koji se računaju četiri najbolja rezultata iz 6 kola. Sakupio je 225,90 poena, dva više od velemajstora Kovačevića koji završio kao drugi i velemajstora Mladenovića sa 143 poena na trećem mestu. 

Ovim rezultatom Ilija Serafimović je na najbolji način zaokružio sjajnu godinu u kojoj je bio najuspešniji član reprezentacije Srbije u osvajanju zlata na Evropskom i srebra na Svetskom prvenstvu. 

Najmlađi srpski internacionalni majstor u novu godinu ući će kao 19. rešavač na svetskoj rang listi sa rejtingom od 2.504 poena i ciljem da ubrzo stigne i do velemajstorske titule. 

Prvo naredno iskušenje na ovom putu biće Svetsko simultano rešavačko takmičenje koje se tradicionalno održava poslednje nedelje u januaru.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00