nedelja, 4. decembar 2022.  23:28h
Pročitano 743 puta

Liga rešavača održana u Pančevu

Liga rešavača šahovskih problema Srbije za 2022. godinu nastavljena je 3. decembra kada je Pančevo po dvadeseti put bilo domaćin tradicionalnog turnira. Ovo je bio četvrti put da se održava pod nazivom Memorijal „Pavle Orlov“. 

Pobednici kola su Bojan Vučković, Ilija Serafimović i Marjan Kovačević Pobednici kola su Bojan Vučković, Ilija Serafimović i Marjan Kovačević Đ.S.

 

Takmičenje održano u Elektrotehničkoj školi „Nikola Tesla“ u Pančevu redovno privlači najbolje. Ovog puta nastupili su i svi reprezentativci, osvajači srebrne medalje za Srbiju na 45. svetskom prvenstvu koje je nedavno održano u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. 

 

LRS 2022 ETS

 

Na turniru koji je kao i sve dosadašnje sudio Zoran Sibinović, favoriti su u potpunosti opravdali očekivanja. 

Trijumfovao je velemajstor Bojan Vučković sa osvojenih 58 poena od 60 mogućih ispred mladog pančevačkog internacionalnog majstora Ilije Serafimovića koji je sakupio 56 i velemajstora Marjana Kovačevića sa 51 poenom. 

Manifestacija je nastavljena u prostorijama Nacionalnog saveta ruske nacionalne manjine koji je sa porodicom Husar obezbedio prigodne poklone učesnicima.

Nagrade najboljima dodelio je Konstantin Orlov, predsednik Ruskog šah kluba „Pavle Orlov“ iz Pančeva. 

 

LRS 2022 5 kolo ucesnici min

 

Nakon 5. kola Lige rešavača Srbije za 2022. godinu vođstvo u generalnom plasmanu, za koji se računaju četiri najbolja rezultata, zadržao je mladi Pančevac Ilija Serafimović. 

Konačna odluka o ukupnom pobedniku biće doneta nakon poslednjeg kola koje će se 17. decembra održati u Beogradu. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00