ponedeljak, 28. novembar 2022.  11:13h
Pročitano 571 puta

Streljaštvo: Aleksa Rakonjac osvojio četiri medalje u Kikindi

Aleksa Rakonjac iz Streljačke družine „Pančevo 1813“ osvojio je dve zlatne medalje u juniorskoj i dve srebrne medalje u seniorskoj kategoriji puškom na takmičenju u Kikindi.

U Kikindi je minulog vikenda održano redovno drugo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije po A programu, a u isto vreme je održano i međunarodno takmičenje Kup Kikinde '22 U Kikindi je minulog vikenda održano redovno drugo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije po A programu, a u isto vreme je održano i međunarodno takmičenje Kup Kikinde '22 SD "Pančevo 1813"

 

U Kikindi je minulog vikenda održano redovno drugo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije po A programu, a u isto vreme je održano i međunarodno takmičenje Kup Kikinde '22. Među 200 učesnika iz pet zemalja iz okruženja, učestvovalo je i osam takmičara iz Streljačke družine ''Pančevo 1813''.

Aleksa Rakonjac je ubedljivo trijumfovao u kategoriji juniora puškom i sa 623,2 kruga osvojio 12 bodova. U konkurenciji seniora je sa istim rezultatom osvojio srebrnu medalju i deset bodova za učešće u finalu Kupa.

Uporedo se održavao i Kup Kikinda '22.  Aleksa Rakonjac je i u toj konkurenciji osvojio zlatnu medalju u kategoriji juniora, a srebrnu u kategoriji seniora.

Nastupio je i junior Nemanja Đorđević sa 579,6 krugova puškom, ali nije mogao da nastupi i treći takmičar, pa nismo imali ekipu. Iva Rakonjac je zauzela jedanaesto mesto sa 618,2 kruga u kategoriji juniorki puškom, kaže Siniša Veljković, sportski direktor SD „Pančevo 1813“.

Marko Ninković je osvojio četvrto mesto i 7 bodova u kategoriji juniora pištoljem sa 552 kruga. 

Sutradan u opštoj kategoriji seniora u takmičenju za Kup Kikinda '22, Marko Ninković je postigao odličan rezultat od 570 krugova sa kojim je zauzeo petu poziciju u finalu, a nakon izjednačene borbe zadržao se na petom mestu, iako je bio najmlađi učesnik finala. 

Velimir Ninković je prvog dana ostvario 532 a drugog dana 539 krugova.

Treći član ekipe Stefan Kešišjan je sa postignutih 544 kruga osvojio osmo mesto i tri nova boda u kategoriji juniora pištoljem i znatno doprineo osvajanju četvrtog mesta i pet bodova za ekipu Streljačke družine ''Pančevo 1813''. Nastupio je i junior Nemanja Đorđević sa 507 krugova pištoljem.

Narednog vikenda Aleksa, Marko i Velimir će nastupiti na međunarodnom takmičenju "Mladost" u Zagrebu, a pioniri će nastupiti na petom kolu Lige pionira Vojvodine u Kikindi.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00