utorak, 4. oktobar 2022.  12:15h
Pročitano 244 puta

Aleksa Rakonjac osvojio bronzu u finalu Lige mladih Evrope

Aleksa Rakonjac, član Streljačke družine „Pančevo 1813“ sa reprezetancijom Srbije nastupio je minulog vikenda na finalu Lige mladih Evrope u Budimpešti. Nastupile su dve šestočlane ekipe (od 14 do 19-godina) reprezentacije Srbije u disciplinama vazdušnom puškom i pištoljem.

Aleksa Rakonjac i Marko Ninković iz Pančeva u juniorskoj reprezentaciji Srbije u streljaštvu Aleksa Rakonjac i Marko Ninković iz Pančeva u juniorskoj reprezentaciji Srbije u streljaštvu SD Pančevo 1813

 

Ekipa Srbije vazdušnom puškom je osvojila treće mesto u sastavu Aleksandra Havran iz Stare Pazove, Anja Knežević iz Novog Beograda, Ljiljana Cvetković iz Niša, Uroš Aleksić iz Kragujevca, Veljko Janković iz Smederevske Palanke i Aleksa Rakonjac iz Pančeva. 

Najpre je ekipa Srbije pobedila ekipe Češke i Norveške i stekli pravo da se bore u finalu, ali su izgubili meč sa ekipom Ukrajine, pa su u borbi za treće mesto pobedili ekipu Italije i osvojili bronzano odličje.

 

Liga mladih Evrope

 

Iako je Marko Ninković u direktnoj borbi imao jednu pobedu za ekipu Srbije vazdušnim pištoljem, učinak ostalih članova ekipe (Eleonora Radulović, Marta Novović, Olga Stojanović, Luka Milošević i Aleksa Nikolić) nije bio dovoljan za ulazak u borbu za medalje, tako da su morali da se zadovolje plasmanom od petog do osmog mesta.

Stručni štab Streljačkog saveza Srbije u sastavu Ivan Manojlović, Saša Iker i Stefan Višekruna je zadovoljan borbom i učinkom mladih takmičara, ali su sigurni da će u narednim godinama biti puno efikasniji, s obzirom na ovogodišnje stečeno iskustvo.

 

Učesnici iz Srbije

 

Aleksa Rakonjac nastavlja treninge i pripreme vazdušnom puškom za Prvenstvo Sveta koje će biti održano u Kairu od 15. do 22. oktobra. Ostali takmičari družine će nastupiti 9. oktobra na prvom kolu Lige Vojvodine u Pančevu i prvom kolu Kupa Srbije 15. oktobra u Nišu.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00