četvrtak, 22. septembar 2022.  14:09h
Pročitano 133 puta

Aleksa Rakonjac iz Pančeva u reprezentaciji Srbije

Aleksa Rakonjac iz Pančeva, član Streljačke družine “Pančevo 1813” nastupio je sa reprezentacijom Srbije na Prvenstvu Evrope u trostavu malokalibarskom puškom minulog vikenda u gradu Vroclav u Poljskoj.

Aleksa Rakonjac iz Pančeva s reprezentacijom Srbije u Poljskoj Aleksa Rakonjac iz Pančeva s reprezentacijom Srbije u Poljskoj Streljački savez Srbije

 

Na ovom takmičenju reprezentacija Srbije nastupila je u punom sastavu, sa ekipama u svim kategorijama.

Ekipa juniora Srbije za koju su učestvovali Marko Ivanović iz Kragujevca, Petar Erdei iz Novog Sada i Aleksa Rakonjac iz Pančeva, osvojila je peto mesto u konkurenciji od selekcija iz petnaest država, što je veliki uspeh u odnosu na uslove treninga strelaca iz Srbije. 

Pojedinačno je Aleksa Rakonjac osvojio trinaesto mesto u kvalifikacijama sa 577 krugova, a u borbi za ulazak u finale od osam najboljih, sa 574 kruga, nije uspeo da se plasira, dok je dve godine stariji Marko Ivanović osvojio četvrto mesto. 

Aleksa Rakonjac je nastupio i u disciplini miks-mešovitih parova sa Anjom Knežević iz Novog Beograda, ali se ovoga puta oni nisu plasirali u finale i borbu za medalje.

S obzirom da im prestoje još dve godine u juniorskoj reprezentaciji Srbije, sa stečenim iskustvom imaju velike šanse za visoke plasmane i medalje.

 

u poljskoj strelci

 

Ekipa juniora se upravo priprema u Nišu i po klubovima za još dva velika međunarodna takmičenja. 

Već 29. septembra putuju u Budimpeštu na Finale Lige mladih Evrope sa dve ekipe u kojima će nastupiti i dva takmičara iz Streljačke družine ''Pančevo 1813'', Aleksa Rakonjac vazdušnom puškom i Marko Ninković vazdušnim pištoljem. 

Potom slede pripreme za Prvenstvo sveta u Kairu na kojem će od 12 do 20. oktobra nastupiti i Aleksa Rakonjac vazdušnom puškom u ekipi reprezentacije Srbije.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00