sreda, 14. septembar 2022.  19:30h
Pročitano 168 puta

Marija Mrkela i Sanja Marić iz Pančeva u atletskoj reprezentaciji

Marija Mrkela i Sanja Marić, atletičarke AK Dinamo iz Pančeva izabrane su za reprezentaciju Vojvodine, a Sanja Marić i za reprezentaciju Srbije.

Marija Mrkela, Ljupčo Cvetkoski i Sanja Marić Marija Mrkela, Ljupčo Cvetkoski i Sanja Marić AK Dinamo / arhiva

 

Novi Sad će biti 15. septembra domaćin 2. Svesrpskog atletskog takmičenja. Od prošle godine kada je u Trebinju održano prvo prvenstvo u atletici pod nazivom ,,Svesrpsko atletsko prvenstvo“ odlučeno je da krajem svake godine to postane tradicionalno takmičenje na kojem će nastupiti seniori iz pet reprezentacija: AP Vojvodine, centralne Srbije, AP Kosovo i Metohija, Republike Srpske i Beograda. 

Za svaku reprezentaciju učestvuju najbolji seniori.

Za reprezentaciju AP Vojvodine nastupiće Marija Mrkela i Sanja Marić, članice AK ,,Dinamo“ Pančevo. One su još uvek mlađe juniorke, ali su svojim rezultatima izborile mesto i u seniorskoj reprezentaciji.

Takmičenje se održava u Novom Sadu. Jedan od selektora reprezentacije je i trener AK ,,Dinamo“ Pančevo Ljupčo Cvetkoski.

Sanja Marić posle odličnog nastupa na Ekipnom prvenstvu Srbije na 3.000 m na kojem je ostvarila ubedljivu pobedu dobila je poziv selektora za uličnu trku u Oderzu u Italiji. Tamo će nastupiti svi najbolji trkači Evrope. Poziv je dobila i Reprezentacija Srbije u kojoj će biti i atletičarka AK ,,Dinamo“ Pančevo Sanja Marić. 

Sanji Marić će ovo biti prvi nastup na 5km na zvaničnom takmičenju, a biće i najmlađi učesnik ove trke. Ipak od nje očekujemo veliku borbu za što bolji plasman, kaže njen trener Ljupčo Cvetkoski.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00