sreda, 7. septembar 2022.  18:47h
Pročitano 181 puta

Četvrta “Biciklijada” u Pančevu 17. septembra

Biciklijada 04” biće održana u Pančevu, u subotu 17. septembra u parku Barutana u 11 sati. Skup biciklista po četvrti put organizuje Rotari Klub „Pančevo Mihajlo Pupin“.

Po završetku revijalne vožnje održaće se takmičenje na poligonu i trka u najsporijoj vožnji Po završetku revijalne vožnje održaće se takmičenje na poligonu i trka u najsporijoj vožnji RC Mihajlo Pupin

 

Okupljanje biciklista počeće od 11 sati u parku „Barutana“, koji je ujedno i jedan od najvećih parkova za ekstremne sportove u regionu. 

Tokom okupljanja vršiće se prijavljenje dece, osnovaca i srednjoškolaca za takmičenje na “Poligonu spretnosti” kao i prijava za takmičenje svih učesnika za “Najsporiju trku”. 

Učesnici se mogu prijaviti i putem sajta www.biciklijada.rs. Broj prijava za učešće u takmičenju je ograničen.

Od 12 časova će svi prijavljeni učesnici krenuti u revijalnu vožnju centralnim ulicama grada Pančeva, trasom dužine oko 8 km. Vožnju obezbeđuje redarska služba i Policija. Zbog vožnje kolovozom, u revijalnoj vožnji mogu učestvovati samo biciklovi sa veličinom točka od najmanje 20”.

Po završetku revijalne vožnje održaće se takmičenje na poligonu i trka u najsporijoj vožnji. Najboljima će biti dodeljene nagrade koje je obezbedio sponzor „Capriolo“.

Učešće u svim aktivnostima je besplatno. 

Dođite da se družimo, uživamo u vožnji, ukažemo na prednosti bicikla kao prevoznog sredstva i pomognemo da se unapredi infrastruktura za bicikliste u našem gradu, poručuju organizatori.

Održavanje manifestacije pomogli su brojni sponzori, dok će učesnici na licu mesta moći da kupe majicu Biciklijada 04. 

Prikupljena sredstva biće iskorišćena za izradu i postavljanje držača za biciklove u pančevačkim školama. 

Kompanija Brose je donirala sredstva za izradu nosača u jednoj školi, a organizator se nada da će uz pomoć ostalih sponzora i učesnika uspeti da prikupi dovoljno sredstava za bar još dve škole.

U prethodnom periodu Rotari Klub „Pančevo-Mihajlo Pupin“ već je postavio nosače u četiri pančevačke škole i cilj je da se u budućnsti nosači postave u sve škole u Pančevu.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00