subota, 9. januar 2016.  13:18h
Pročitano 955 puta

Siniši Veljkoviću “Specijalno priznanje” Sportskog saveza Pančevo

Istaknuti streljački radnik i strelac Siniša Veljković, dobitnik je ovogodišnjeg “Specijalnog priznanja za razvoj sporta” koje dodeljuje Sportski savez Pančeva i jedno je od najviših društveno sportskih priznanja u našem gradu.

Siniša Veljković (levo) sa ostalim dobitnicima sportskih priznanja za 2015. godinu Siniša Veljković (levo) sa ostalim dobitnicima sportskih priznanja za 2015. godinu SD Pančevo 1813

Siniša Veljković kaže da je ova nagrada priznanje njemu, ali i celokupnom pančevačkom streljaštvu sa tradicijom dugom više od dva veka, kao i svim strelcima i streljačkim radnicima bez kojih ne bi bilo ni sjajnih rezultata.

Posebno mi je drago, jer su me predložili članovi komisije koji se ne bave streljačkim sportom, što samo potvrđuje da uspesi pančevačkih strelaca nisu ostali nezapaženi. Ponosan sam i što sam se kao dobitnik “Specijalnog priznanja za razvoj sporta” našao u uglednom društvu ranijih dobitnika, istaknutih pančevačkih sportskih radnika i legendi sporta i biće mi veliki podstrek da nastavim da vredno radim, da i pored brojnih teškoća, ispunimo san generacija pančevačkih strelaca i dobijemo savremeni streljački objekat za MK oružje, rekao je Veljković.

Streljačka družina “Pančevo 1813” je poslednjih godina ostala bez podrške grada, rad je otežavalo i nerešeno pitanje zemljišta na kome je nekada bilo malokolibarsko strelište, ali su vredni entuzijasti okupljeni oko Družine,  ipak uspeli da žive, beleže visoke rezultate i revitalizuju staru zgradu gde su opremili i novu vatrenu liniju.

 

sinisa veljkovic sa priznanjem

 Siniša Veljković sa plaketom "Specijalno priznanje za razvoj sporta"

 

Dolaskom novog gradonačenika Saše Pavlova, stvari su, na našu veliku radost,  počele da se menjaju na bolje i jedan po jedan problem zajednički ćemo rešavati sa gradskim strukturama. Već postoje planovi da se reši dug za naknadu za korišćenje zemljišta, iako ga nismo koristili i da, potom, krenemo u nove projekte, dodao je Veljković.

Siniša Veljković je 40 godina član Streljačke družine ”Pančevo 1813”. Četiri decenije je i aktivan takmičar u svim disciplinama, a najviše pištoljem. I  danas popunjava ekipe kada neko izostane, a učestvuje i u “C” programu na turnirima i u Ligi seniora Pančeva. 

Siniši je posebno drago što su i njegova deca u streljačkom sportu

Kćerka Marina koja ima 24 godine, je bila uspešna takmičarka iz vazdušne i MK puške kao juniorka, a sada kao seniorka povremeno pomaže ekipi. Sin Nikola, koji ima 26 godina, je stalni član naše ekipe  “Veljkovići”na tradicionalnom “Đurđevdanskom turniru” u Pančevu – dodao je Siniša Veljković.

Od januara 1994. godine, vodi družinu kao trener i direktor. Njegovim zalaganjem Družina ima 35 sudija i 12 trenera sa licencama, 200 rekreativaca i dala je brojne sjajne generacije takmičara u svim disciplinama i kategorijama od kojih su mnogi bili i reprezentativci. 

“Pančevo 1813”  je jedina družina u Srbiji koja se takmiči u svim disciplinama i to, najčešće, i sa ekipama. U poslednjih deset godina Pančevci su uvek u prvih deset klubova u Srbiji, a drugi u Vojvodini, kaže Siniša Veljković.

Veljković je već četiri mandata  član UO SS Srbije, bio je u jednom mandatu i potpredsednik. Trenutno je i potpredsednik Streljačkog saveza Vojvodine. Osam godina je bio predsednik Komisije za informisanje SSS i glavni urednik časopisa Sportsko streljaštvo. 

Inicijator je i jedan od osnivača Lige pionira i mlađih juniora Vojvodine koja od 2000. godine okuplja najmlađe vojvođanske strelce u velikom broju. Sudijsku karijeru počeo je 1980. a od 2005. je internacionalni arbitar sa “B” licencom. 

Njegovim ogromnim zalaganjem i sjajnom saradnjom sa Vojskom Srbije izgrađeno je  strelište za pušku velikog kalibra na 300 m u Pančevu za Prvenstva Evrope 2005. i 2011. a na ova dva šampionata bio je i direktor takmičenja. Na Svetskom kupu u Kovilovu u Beogradu  2010. bio je šef protokola. Za izuzetan rad u organizaciji dobio je 2005. priznanje Evropske streljačke konfederacije (ESK).  

Autor:  S.V.
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00