petak, 12. avgust 2022.  17:40h
Pročitano 645 puta

Strelci iz Pančeva u Kampu perspektivnih takmičara Streljačkog saveza Srbije na Karatašu

Iz Streljačke družine "Pančevo 1813" troje članova je učestvovalo na sedmodnevnom Kampu perspektivnih takmičara Streljačkog saveza Srbije, koji se tradicionalno održava na Karatašu, pod pokroviteljstvom Ministarstva za omladinu i sport Srbije. Oni su su svojim visokim rezultatima to zaslužili na ovogodišnjim takmičenjima za pionire i kadete.

Iz Pančeva na kampu su učestvovali Iva Rakonjac, Marko Ninković i Ognjen Bunčić Iz Pančeva na kampu su učestvovali Iva Rakonjac, Marko Ninković i Ognjen Bunčić SD Pančevo 1813

Kamp je sproveden prošle nedelje.

Iva Rakonjac je najbolja pionirka Streljačkog saveza Srbije za 2021. godinu, a prva je kadetkinja na ovogodišnjem prvenstvu Srbije u trostavu vazdušnom puškom, dok je malokalibarskom puškom u trostavu juniorki ušla u finale što je veliki uspeh za njen uzrast. 

Na kontrolnom takmičenju Kampa, Iva Rakonjac je zauzela drugo mesto sa visokim rezultatom od 591 krug vazdušnom puškom, a u finalu od osam najboljih kadetkinja je osvojila srebrnu medalju.

U finalnom meču se Iva Rakonjac ravnopravno se borila sa Ljiljanom Cvetković iz Niša, koja se upravo sprema za nastup na Prvenstvu Evrope, i koja je osvojila prvo mesto.

Marko Ninković je najbolji pionir Streljačkog saveza Srbije za 2021. godinu, a na ovogodišnjem Prvenstvu je najuspešniji kadet i mlađi junior vazdušnim pištoljem, i najbolji junior malokalibarskim pištoljem. 

Na kontrolnom takmičenju Kampa, Marko Ninković je zauzeo prvo mesto sa vrlo visokim rezultatom od 568 krugova vazdušnim pištoljem, a u finalu od osam najboljih kadeta je osvojio bronzanu medalju.

Ognjen Bunčić je osvojio srebrnu medalju na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije za pionire vazdušnom puškom i bio član srebrne ekipe pionira vazdušnim pištoljem. Na kontrolnom takmičenju Kampa, Ognjen Bunčić se plasirao u finale od osam najboljih kadeta vazdušnom puškom sa rezultatom od 545 krugova i osvojio osmo mesto, što je odlično obzirom da je on bio najmlađi učesnik Kampa i jedini se takmičio iz dva oružja.

Do kraja avgusta sledi pauza za sve takmičare SD "Pančevo 1813", a sezonu nastavljaju pioniri na Prvenstvima Vojvodine i Srbije serijskom malokalibarskom puškom početkom septembra.

Aleksa Rakonjac će krajem avgusta nastaviti sezonu pripremama  reprezentacije Streljačkog saveza Srbije u Novom Sadu, a početkom septembra će u Vroslavu nastupiti na Prvenstvu Evrope u disciplini trostav malokalibarskom puškom.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00