subota, 30. jul 2022.  23:23h
Pročitano 324 puta

FK „Budućnost“ iz Banatskog Brestovca ima ambicije za ulazak u Prvu Južnobanatsku ligu

Fudbaleri Budućnosti iz Banatskog Brestovca spremni su za početak nove takmičarske sezone u II Južnobanatskoj ligi „Zapad“ i imaju ambiciju da zaigraju i u višem rangu takmičenja, u Prvoj Južnobanatskoj ligi.

Fudbaleri brestovačke Budućnosti prvi susret u jesenjem delu takmičenja u II Južnobanatskoj ligi „Zapad“ igraće 21. avgusta u 17 časova kao domaćini protiv ekipe "Starog Tamiša" Fudbaleri brestovačke Budućnosti prvi susret u jesenjem delu takmičenja u II Južnobanatskoj ligi „Zapad“ igraće 21. avgusta u 17 časova kao domaćini protiv ekipe "Starog Tamiša" FK Budućnost, Banatski Brestovac

 

Renesansa nekadašnjeg člana Vojvođanske lige, počela je pre tri godine kada je klub FK "Budućnost" Banatski Brestovac, aktuelnog šampiona Međuopštinske lige Pančevo-Kovin-Kovačica-Opovo, preuzela nova uprava, na čelu sa Nikolom Uskokovićem, rođenim Brestovčaninom. 

Samo pre nekoliko godina takmičili su se u takozvanoj beton ligi, u najnižem rangu takmičenja. Klub je tada igrao u Drugoj južnobanatskoj ligi. Posle toga odlukom nadležnih formirala se Međuopštinska liga. Paralelno sa agilnošću nove uprave, koja je pored konsolidacije igračkog kadra, krenula i sa uređivanjem sportske infrastrukture.

Prvi put se oformila Međuopštinska liga Pančevo-Kovin-Kovačica-Opovo sa šest timova, a mi smo bili prvi ispred Sefkerina i tako ušli u II Južnobanatsku ligu „Zapad“ koja je takođe sada drugog formata. Najzaslužniji za taj uspeh su trener Brajović i igrači, koji su tokom cele takmičarske sezone pokazali borbeni mentalitet i ja im na tome čestitam. Krenuli smo u sređivanje prostorija, s obzirom da je vreme učinilo svoje. Klub je osnovan 1933. godine, što znači da sledeće godine slavimo jubilej 90 godina od osnivanja kluba. Za ove tri godine smo zamenili ogradu uz pomoć Mesne zajednice Banatski Bresovac i Grada Pančeva. Sređena je stolarija, zamenjene kapije, renovirano kupatilo, nabavljena kosačica za teren. U planu je da ove godine pustimo u rad sistem za zalivanje, rekao je Uskoković.

Sada, s rezultatima koji su postigli, stvari su počele da se menjaju. Privatnici i ljudi iz sela se uključuju da pomažu, kako finansijski, tako i u vidu materijalnih donacija. I to ne samo iz Brestovca već i iz drugih mesta: Pančeva, Starčeva, Omoljice, Bavaništa i šire. Banatski Brestovac je mesto sa 3.500 stanovnika, ali sem karatea, fudbal je jedini sport koji deca mogu da treniraju u selu.

 

IMG 0195

 

Primera radi, kada se igrao meč sa Sefkerinom za šampionsku titulu, na stadionu je bilo oko 500 ljudi, što je izuzetno za ovako jedno malo, ali fudbalsko mesto. Oformljena je i grupa navijača "Plava garda" koja pored podrške svom klubu, redovno organizuje druženja i različite akcije. Ponosni smo na naše mlađe kategorije, one su naš zalog za Brestovačku budućnost, navodi Nikola Uskoković. 

Ambicija „Budućnosti“ – plasman u Prvu Južnobanatsku ligu 

Pred početak nove sezone Uskoković je izneo i želje uprave i igrača kluba.

Želim da se zahvalim Mesnoj zajednici Banatski Brestovac, privrednicima, Gradu Pančevu i svim ljudima koji podržavaju naš klub. Ambicije su jasne - plasman u Prvu Južnobanatsku ligu i nastavak uređenja infrastrukture na stadionu, poručuje predsednik Nikola Uskoković.

Prvi među jednakim u šampionskom timu Brestovčana, trener Srđan Brajović i sam je iz ovog mesta. Uz respektabilnu karijeru koju je imao u pančevačkom Dinamu, OFK Beogradu, preko raznih klubova u Srbiji, do Ukrajine, Brajović se vratio tamo gde je i počeo i gde mu je, kako kaže, srce... Motivacija mu je više nego jasna. Ono na šta je posebno ponosan, naravno kao Uprava i brestovačka fudbalska publika, je činjenica da su svi igrači upravo iz ovog mesta.

Sve što je rađeno i građeno poslednjih nekoliko godina kulminiralo je šampionskom "titulom" u međuopštinskoj ligi. Sada, prema rečima Brajovića, apetiti s pravom rastu i sezonu kreću sa najvećim mogućim ambicijama. Želje trenera i uprave FK "Budućnost" iz Banatskog Brestovca nisu nerealne, s obzirom na kvalitet igrača, a sa druge strane i fudbalskom renesansom koja se događa u Pančevu, gledajući uspehe na primer Železničara koji je bio na ivici ulaska u najelitnije takmičenje, ambicijom koja će se po svemu sudeći na kraju ove fudbalske sezone i dogoditi. 

Jurišamo sada na viši rang. Želimo da klub ponovo postane redovan učesnik takmičenja u I Južnobanatskoj ligi, a za posle videćemo. Idemo dalje. Ponosan sam što imamo dobru bazu i igrače koji su tu, približnih godina. Moja je želja da svi igrači budu iz Banatskog Brestovca. Mnogo nam znači kad vidimo i doživimo podršku koju dobijamo iz utakmice u utakmicu. Publika je to prepoznala. Ja insistiram na napadačkom fudbalu, bez preskakanja sredine terena i to je vizija koju sprovodim sa igračima. Veliki sam optimista, i skoro sam siguran da ćemo biti u dve ekipe koje se bore za ulazak u veći rang takmičenja. Najveći rival biće nam FK Proleter iz Mramorka. Ali ulazak u viši rang mogu slobodno da kažem je realnost i to Brestovčani mogu da očekuju, kaže Brajović.

 

1659206260793 1

 

Najlepši srpski fudbalski mural je u Banatskom Brestovcu!

Na zgradi Fudbalskog kluba „Budućnost“ Banatski Brestovac, oslikan je mural selektoru fudbalske reprezentacije Srbije Draganu Stojkoviću Piksiju i rekorderu po broju postignutih golova za reprezentaciju Aleksandru Mitroviću. Na muralu se našla i sada već kultna rečenica koju je selektor izgovorio “Kakav bre eventualni?!”. Mural je urađen na opšte zadovoljstvo građana Banatskog Brestovca, ali i svih prolaznika, jer je vidljiv sa glavnog puta. Prolaznici u velikom broju zaustavljaju i fotografišu ovo remek delo na zidu. Ovo je prvi mural Aleksandru Mitroviću, a drugi selektoru Piksiju u Srbiji. Delo je oslikao umetnik iz Valjeva, Marko Goloskoković, na inicijativu rukovodstva FK Budućnost. 

Prvotimac brestovačke Budućnosti Strahinja Jovanović je u klubu od svoje 17. godine. Prema njegovim rečima, situacija sada i od pre nekoliko godina i sada ne može da se poredi. 

Kao mali sam često gledao ovde fudbal i zamišljao kako ću jednog dana i ja igrati. To se i dogodilo. Zbog toga igrači, naravno i ja želimo da deci damo motiv da se opredele za fudbal i da ih bude što više na treninzima. Meni je puno srce kad dođem na stadion i vidim koliko dece sada trenira. Cilj nam je da uđemo u veći rang, A ligu, da vratimo klub na stare staze, gde realno i pripada. Posebno me raduje činjenica da je formirana navijačka grupa "Plava garda" koja nam iz meča u meč daje preko potreban "vetar u leđa", poručio je Strahinja Jovanović, igrač FK "Budućnost" iz Banatskog Brestovca. 

Prva utakmica 21. avgusta na domaćem terenu 

Fudbaleri brestovačke Budućnosti prvi susret u jesenjem delu takmičenja u II Južnobanatskoj ligi „Zapad“ odigraće 21. avgusta kao domaćini protiv ekipe "Starog Tamiša" iz istog mesta.

Meč će početi u 17 časova i nemamo dilemu da će tribine u Banatskom Brestovcu biti pune, s obzirom da se fudbalska publika uželela svojih ljubimaca i da je spremna da im pruži preko potrebnu podršku u borbi za veći rang takmičenja.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00