petak, 29. jul 2022.  13:58h
Pročitano 487 puta

Badminton: Pančevka Maša Aleksić na EYOF u Slovačkoj

Članica Badminton kluba Dinamo iz Pančeva, Maša Aleksić, učestvuje na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Banskoj Bistrici u Slovačkoj. U organizaciji Međunarodnog olimpijskog komiteta, u Slovačkoj Banskoj Bistrici, u periodu od 24. do 31. jula, održava se EYOF (European youth olympic festival). 

Maša Aleksić Maša Aleksić Olimpijski komitet Srbije

Ovaj multisportski događaj predstavlja svojevrsne olimpijske igre mladih iz cele Evrope, a takmičenja se održavaju u 10 sportova. 

Srbiju na takmičenju u badmintonu predstavlja Pančevka, Maša Aleksić u konkurenciji ženskog singla, kao i mešovitog dubla, u paru sa Uglješom Mihajlovićem, članom Badminton kluba Klir iz Beograda. Njih prati, u svojstvu trenera, Ilija Pavlović, jedan od članova stručnog štaba reprezentacije Srbije.

EYOF u Slovačkoj Banskoj Bistrici je prilika da naši mladi reprezentativci odmere snage sa vršnjacima iz Evrope. Konkurencija na turniru u badmintonu je izuzetno jaka, jer se među takmičarima nalaze višestruki osvajači evropskih medalja, najbolji mladi igrači Evrope i njihovi treneri. Takođe, ovo je prilika da se naši mladi sportisti upoznaju sa svojim kolegama iz ostalih sportova, razmene iskustva i podržavaju jedni druge na takmičenjima. Zaista, zlata vredno iskustvo. Želeo bih da zahvalim Olimpijskom komitetu Srbije i Badminton savezu Srbije za sjajnu organizaciju i za priliku da budemo članovi Tima Srbija, izjavio je Ilija Pavlović, trener mladih badmintonskih olimpijaca.

Trener Badminton kluba Dinamo, Goran Jelesijević, nije krio zadovoljstvo Mašinim učešćem na prestižnim olimpijskim igrama za mlade Evrope.

Maša Aleksić je svojim radom i trudom zaslužila da predstavlja Srbiju u Slovačkoj, na Olimpijskom festivalu mladih. Sama činjenica da naš klub i naš grad ima predstavnika na EYOF-u je potvrda da se radi dobro. Nadam se da ćemo i u starijim uzrasnim kategorijama, pored evropskih medalja koje su naši reprezentativci osvojili pod zastavom Srbije, uskoro dodati i neku medalju sa takmičenja koje organizuje Međunarodni olimpijski komitet. Badminton je relativno mlad sport kod nas i do pre samo desetak godina, bilo je nezamislivo da se naši sportisti uopšte plasiraju na ovako velika takmičenja. No, uz kvalitetan i stručan rad, čekaju nas Evropske igra u Poljskoj 2023, Olimpijske igre u Parizu 2024, Youth olympics u Dakaru 2026 i nadamo se da će kontinuitet srpskih olimpijaca na badmintonskim turnirima postojati u budućnosti. Mi dajemo sve od sebe, i treneri i takmičari i ljudi koji su u organizaciji. Velika je čast predstavljati Srbiju pod okriljem olimpijskih krugova, ali i obaveza prema mladim takmičarima koji dolaze, a njih je sve više, zaključio je Goran Jelesijević, trener Badminton kluba Dinamo.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00