četvrtak, 9. jun 2022.  16:09h
Pročitano 152 puta

Anđela Vitman i Mihajlo Tomić: Istorijski plasman na listi Svetske badminton federacije

Mladi srpski reprezentativci Anđela Vitman iz Pančeva i Mihajlo Tomić zauzimaju 118. mesto na svetskoj rang listi najboljih igrača u konkurenciji mešovitih parova.

Mihajlo Tomić i Anđela Vitman Mihajlo Tomić i Anđela Vitman Badminton savez Srbije

Učešćem na seniorskom turniru Svetske badminton federacije Italian International 2022, koji je od 2. do 5. juna održan u Milanu, najbolji srpski dvojac pokazao je da odlučno korača ka vrhu evropske i svetske badminton scene. 

U jednom od najuzbudljivijih mečeva u sezoni protiv izuzetno jakih protivnika Ratchapol Makkasasithorn/Jhenicha Sudjaipraparat sa Tajlanda, nastavljena je serija uspešnih nastupa srpskih reprezentativaca na velikim internacionalnim takmičenjima.

Pančevka Anđela Vitman i Mihajlo Tomić pokazali su kvalitet igre koji opravdava skok ovog para na svetskoj rang listi.

 

plasman badminton federacija

 

Možda 118. mesto na svetskoj rang listi neće nekima zvučati kao preveliki uspeh, ali oni koji su imali priliku bar malo da se upoznaju sa ovim olimpijskim sportom, razumeće šta znači ovaj plasman. Naći se nadomak top 100 igrača sveta prevazišlo je sva trenutna očekivanja. Anđela Vitman i Mihajlo Tomić su među najmlađim takmičarima u seniorskoj konkurenciji, a već se bore sa igračima iz ostatka sveta. Primera radi, samo u Aziji kao badmintonski dominatnom kontinentu imate registrovano milione igrača, izjavio je Milan Barbir, glavni trener reprezentacije Srbije.

On je istakao da je ovaj istorijski plasman polazna tačka za dalje uspehe i da su ambicije BASS sada daleko veće.

 Odlični juniorski rezultati u proteklih desetak godina vrlo su dobar pokazatelj i savršena odskočna daska za ovaj, a uveravam vas u bliskoj budućnosti i mnoge druge, daleko veće uspehe. Sjajno je i to što Mihajlo i Anđela nisu jedini koji blistaju i koji će tek zablistati, tako da sa puno pozitivne energije nastavljamo da radimo kako bismo ostvarili elitno pozicioniranje naših takmičara na svetskim rang listama. Borba za olimpijske, svetske i evropske medalje apsolutni su prioritet u našem daljem razvoju, zaključio je Barbir za sajt BSS.

Kada su kratkorični planovi u pitanju, najboljem srpskom dublu predstoji učestvovanje na što većem broju turnira do kraja godine, kako bi se početkom naredne ostvario plasman oko 50. mesta na svetskoj rang listi i realno ušlo u borbu za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00