ponedeljak, 16. maj 2022.  22:48h
Pročitano 231 puta

Streljaštvo: Uspešan nastup Alekse i Ive Rakonjac na Kupu Srbije

Prvo kolo Kupa Srbije za seniore, juniore i kadete održano je minulog vikenda u Novom Sadu, a takmičari Streljačke družine „Pančevo 1813“ ostvarili su zapažene rezultate.

Sa takmičenja u Novom Sadu Sa takmičenja u Novom Sadu SD Pančevo 1813

U prvom kolu Kupa SS Srbije po A programu za juniore i seniore, malokalibarskim oružjem, nastupio je i Aleksa Rakonjac iz SD ''Pančevo 1813'', odmah po povratku sa Svetskog kupa u Sulu u Nemačkoj. 

Reprezentacija juniora SS Srbije je odsela u Novom Sadu, gde je održan samo jedan trening malokalibarskom puškom, i sutradan je održano takmičenje za prvo kolo Kupa. Iako Aleksa Rakonjac prethodno, nije mogao da se pripremi za ovo takmičenje zbog tri uzastopna međunarodna takmičenja vazdušnom puškom i iako je imao i prvi trening i nastup sa novom malokalibarskom puškom, koju još treba da podešava, odlično se snašao i sa rezultatom u trostavu od 565 krugova uspeo da se plasira u finale od osam najboljih seniora. 

U finalu je uspeo da osvoji sedmo mesto i četiri boda u konkurenciji seniora, a u konkurenciji juniora takođe sa 565 krugova u trostavu od 3x20 metaka je zauzeo četvrto mesto i osvojio sedam bodova za učešće u Finalu Kupa SS Srbije, koje će biti održano u junu u Novom Sadu, a nakon još dva kola.

 

3.kadetkinja Iva

 

U Novom Sadu održano je i prvo kolo Kupa SS Srbije za kadetsku kategoriju u trostavu od 3x20 dijabola vazdušnom puškom, na kojem je uspešno nastupila Iva Rakonjac iz SD ''Pančevo 1813''.

Iva Rakonjac je osvojila bronzanu medalju sa rezultatom od 583 kruga, kao i osam bodova za učešće u Finalu Kupa SS Srbije, i najavila žestoku borbu i u ovoj disciplini, zahvaljujući novoj opremi koju su joj nabavili roditelji, i delu opreme od SSS i SSV.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00