ponedeljak, 9. maj 2022.  22:57h
Pročitano 107 puta

Streljaštvo: Pančevci na Ligi Mladih Evrope u Osijeku

Aleksa Rakonjac i Marko Ninković iz Streljačke družine Pančevo 1813 učestvovali su na Ligi Mladih Evrope u Osijeku, kao deo juniorske reprezentacije Srbije.

Aleksa Rakonjac i Marko Ninković iz Pančeva u juniorskoj reprezentaciji Srbije u streljaštvu Aleksa Rakonjac i Marko Ninković iz Pančeva u juniorskoj reprezentaciji Srbije u streljaštvu SD Pančevo 1813

Međunarodno takmičenje za kvalifikacije u Finale Lige mladih Evrope održano je minulog vikenda u Osijeku u Hrvatskoj. Takmičenje je bilo do skora neizvesno zbog eskalacije ratnih sukoba. Srbija i Hrvatska su bile sigurne učesnice, Rusija je odjavila učešće, a u zadnjem momentu je potvrdila svoje učešće Ukrajina, tako da su se stekli uslovi za takmičenje za grupu u kojoj se nalazi i naša zemlja. 

Mlada reprezentacija Srbije je nastupila sa dvanaest učesnika od kojih sa tri devojke (od 14-18 godina) puškom i tri pištoljem, tri momka puškom i tri pištoljem, koji su se takmičili u dva od tri moguća kola. 

Za Finale Prvenstva Lige mladih Evrope, koje će biti održano početkom oktobra 2022. godine u Budimpešti, plasirale su se Ukrajina i Srbija koje su imale više pobeda od Hrvatske.

Izuzetna je čast što je Streljačka družina''Pančevo 1813'' imala svoja dva učesnika u sastavu mlade reprezentacije Srbije, koji su doprineli uspešnim kvalifikacijama. U disciplini vazdušnom puškom nastupio je Aleksa Rakonjac (2004), koji je već uspešno nastupio i na Prvenstvu Evrope za juniore, a u disciplini vazdušnim pištoljem Marko Ninković (2006), kojem je ovo bio prvi nastup za reprezentaciju Srbije, mada su obojica do sada učestvovali i osvajali medalje na više međunarodnih takmičenja, rekao je Siniša Veljković, trener u SD Pančevo 1813.

Do jeseni će oni redovno trenirati vazdušnim oružjem, ali i malokalibarskim vatrenim oružjem, jer impredstoje takmičenja za Kup i Prvenstva regiona i Srbije.

Aleksa Rakonjac je nastavio međunarodna takmičenja vazdušnom puškom učešćem na seniorskom međunarodnom turniru u Budimpešti na kojem je bio najuspešniji od juniora iz Srbije sa rezultatom od 619,6 krugova.

Sa juniorskom reprezentacijom Srbije nastavio je put za Sul gde će nastupiti na juniorskom Svetskom Kupu iz vazdušne puške, za koji je dobro pripremljen.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00