petak, 17. decembar 2021.  19:14h
Pročitano 273 puta

Izabrani najbolji sportisti grada Pančeva za 2021. godinu

Sportski savez Pančevo proglasio je najbolje u 2021. godini i uručio priznanja u 12 sportskih kategorija. Za najbolje sportiste Pančeva u 2021. godini proglašeni su Anja Crevar, plivačica “Dinama” i vicešampionka Evrope u ženskoj i Đorđe Salapura, član Karate kluba “Dinamo”, vicešampion sa Svetskog prvenstva u muškoj konkurenciji.

Izabrani najbolji sportisti grada Pančeva za 2021. godinu Izabrani najbolji sportisti grada Pančeva za 2021. godinu Pančevo MOJKraj

Ove nagrade su dokaz da smo dobro radili tokom cele godine i motivacija i podstrek da i u narednoj godini težimo vrhunskim rezultatima. Srećan sam što sam proglašen za najboljeg sportistu u ovoj godini, kaže Đorđe Salapura.

Za najboljeg trenera Pančeva u 2021. godini proglašen je Predrag Stojadinov, trener Karate kluba “Dinamo” nekada vrhunski sportista, svetski šampion koji sada stvara šampione. Karate klub “Dinamo” je proglašen za najbolji klub u 2021. godini.

Ovo je veliko priznanje za mene, jer dolazi iz mog grada. Trudićemo se i u 2022. godini da na evropskoj sceni postignemo još bolje rezultate, rekao je Predrag Stojadinov.

Slobodan Bitević, predsednik Sportskog saveza Pančevo nije krio zadovoljstvo godinom koja je na izmaku, a koja je u sportskom smislu bila veoma uspešna.

Bila je sjajna ova 2021. godina u sportskom smislu za nas. Iako naši sportisti zbog kovid mera nisu mogli da odu na sva takmičenja uspeli smo da naš grad i epitet da smo grad sporta opravdamo tako što smo doneli medalje sa svetskih i evropskih, balkanskih i državnih takmičenja. To nas čini izuzetno ponosnim i svrstava nas u najbolje gradove. Druga stvar je da smo kao Sportski savez Pančevo ovogodišnji dobitnici Majske nagrade od strane Sportskog saveza Srbije za najbolji teritorijalni savez. To nas čini izuzetno ponosnim i veliki je podstrek za dalji rad i u narednoj godini, rekao je Slobodan Bitević.

U kategoriji pionira najbolji su Milica Sekulović i Stefan Todosijević, članovi Rvačko sportskog udruženja “Dinamo”. Najbolji kadeti su Nataša Mitrović, članica Kluba dizača tegova “Dinamo” i Aleksa Đurović, član Džudo kluba “Dinamo”. Među juniorima najbolji su Marija Mrkela, atletičarka “Dinama” i Luka Gligorić iz Triatlon kluba “Tamiš”.

Znači mi ova nagrada, jer pokazuje da neko posmatra to što radimo i da ceni naš trud koji smo uložili. Ovo je lepa nagrada na kraju godine, kaže Marija Mrkela.

Najbolji veteran je džudista Slavko Stanišić, dok je priznanje za sportskog radnika dobio Zoran Naunković iz FK “Železničar”.

Specijalne nagrade za doprinos razvoju sporta dobili su gradonačelnik Aleksandar Stevanović, Miomir Kalabić iz Ragbi kluba “Dinamo” i Svetlana Savin, dugogodišnja radnica Sportskog saveza Pančevo. Jubilarne nagrade su dobili Badminton klub “Dinamo” za 10 godina rada i Streličarski klub “Pančevo” za četiri decenije postojanja.

Na svečanosti u Kulturnom centru promovisan je i kalendar za 2022. godinu koji čine 12 najboljih sportista Pančeva u 2021. godini.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00