ponedeljak, 22. novembar 2021.  22:40h
Pročitano 513 puta

Marija Samardžija i Maša Aleksić dvostruke prvakinje Vojvodine u badmintonu

Marija Samardžija i Maša Aleksić iz Pančeva, iz Badminton kluba „Dinamo“ postale su dvostruke prvakinje Vojvodine u badmintonu na Prvenstvu Vojvodine za seniore i juniore održanom 21. novembra u Velikoj dvorani novosadskog SPENSa.

Takmičari BK Dinamo bili su veoma uspešni na Prvenstvu Vojvodine Takmičari BK Dinamo bili su veoma uspešni na Prvenstvu Vojvodine BK Dinamo/BSS

Marija Samardžija osvojila je titulu u mešovitom dublu u paru s Ilijom Pavlovićem (BK Novi Sad), a Maša Aleksić osvojila je šampionski pehar u konkurenciji ženskog singla, dok su zajedno osvojile titulu prvakinja u kategoriji ženskog dubla. 

I ostali takmičari Dinama iz Pančeva bili su izuzetno uspešni. 

Prvak Vojvodine u kategoriji muškog dubla postao je Mihajilo Vig u paru s Igorom Bjelanom (BK Novi Sad). Vicešampioni Vojvodine postali su Katarina Vig u dublu s Minom Bikicki (BK Novi Sad), kao i Vanja Bokan u muškom dublu s Ilijom Pavlovićem. 

Bronzane medalje osvojili su Maša Aleksić i Vanja Bokan u mešovitom dublu, Stefan Mijatović u kategoriji muškog singla, kao i Katarina Vig u kategoriji ženskog singla. 

 

IMG 1271 1

 

Na korak do medalje bili su Ivan Kosanović i Predrag Stanimirović u muškom dublu, koji su u izuzetno neizvesnom meču za bronzanu medalju izgubili od takmičara BK Banat iz Zrenjanina.

U juniorskim kategorijama, bronzane medalje osvojili su Boško Jakovljević u kategoriji dečaka do 13 godina i Jana Stošić, u svom debitantskom nastupu, u kategoriji devojčica do 11 godina. Sjajan nastup zabeležili su Tea i Mia Stanimirović i Ivan Delja.

Kompletan izveštaj možete pročitati na sajtu Badminton saveza Srbije.

Autor:  Pančevo MOJKraj/G.J.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00