subota, 20. novembar 2021.  18:17h
Pročitano 112 puta

Završen 9. Festival humora i satire “Žaoka” u Kačarevu

Tradicionalni Festival humora i satire „Žaoka“ održan je po deveti put u Kačarevu. Festival je tokom dve večeri svojim bogatim sadržajem privukao veliki broj posetilaca.

Ovako je bilo prvog dana na festivalu "Žaoka" Ovako je bilo prvog dana na festivalu "Žaoka" Dom kulture Kačarevo

Festival “Žaoka”, koji je tokom prethodne decenije stekao regionalni ugled među književnim susretima je, nakon pauze uzrokovane pandemijom, održan 18.  i 19. novembra, u svečanoj sali MZ Kačarevo.

Festival je otvorila Marija Jević, članica Gradskog veća za kulturu i omladinu. Ona je istakla da je od izuzetnog značaja, kako za Kačarevo tako i za čitav grad, što ovakav festival održava svoj kontinuitet koji će naredne godine biti krunisan decenijskim jubilejom. 

Uz pokroviteljstvo Grada Pančeva i podršku prijatelja festivala Dom kulture “Bratstvo-Jedinstvo Kačarevo” uspešno je realizovao dve festivalske večeri: prvu, posvećenu deci i drugu, posvećenu odraslima. 

 

IMG 20211119 191214756

 

Tokom prve večeri upriličena je svečanost dodele priznanja autorima nagrađenim na konkursu “Mala žaoka” namenjenom učenicima osnovnih škola. 

Organizator je obezbedio vredne nagrade: tablet računare, vaučere, knjige i gedžete uz želju da narednih godina još više učesnika bude nagrađeno, kao i da nagrade budu vrednije. 

Za dobro raspoloženje mladih gostiju pobrinuli su se aforističari Zoran T. Popović i Aleksandar Čotrić, kao i mađionar Luka Ivanović koji je svojim trikovima izmamio uzdahe i osmehe dece, ali i odraslih.

 

IMG 20211118 200039939

 

Gosti druge večeri festivala bili su aforističari Mitar Đerić- Laki, Slobodan Simić, Nada Karadžić, Senka Pavlović, Aleksandar Čotrić,  Zoran T. Popović i Bojan Ljubenović. 

Selektor festivala Zoran T. Popović ispričao je publici kako je sve počelo, i istakao nadu da će festival nastaviti da napreduje kako godine budu prolazile.

U sklopu ovogodišnjeg festivala priređena je i izložba radova poznatog karikaturiste Nikole Dragaša iz Pančeva. Autor je izjavio da je izuzetno radostan što ovom izložbom nastavlja uspešnu godinu tokom koje je dobio vredna priznanja.

 

luka madjinonicar prvo vece azoke

 

Bogat kulturno-umetnički program privukao je veliki broj posetilaca u svečanu salu kačarevačke Mesne zajednice. Duhovitim dosetkama na temu muško-ženskih odnosa aforističari su neprestano izmamljivali smeh gostiju.

Veliko oduševljenje izazvale su i numere pančevačkog poznatog muzičara Željka Tođeraša Tođe koji je svoj repertoar prilagodio duhovitom karakteru festivala.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00