ponedeljak, 13. septembar 2021.  14:37h
Pročitano 147 puta

U Pančevu se odvijaju takmičenja u karateu u okviru "Školarijade"

Srbija je ove godine od 11. do 19. septembra domaćin „Školarijade“ – Svetskih sportskih igara mladih. Po prvi put ono se organizuje za učenike do 15 godina, koji se takmiče u 14 sportskih disciplina. 

Sa prvog dana takmičenja u karateu u Hali sportova u Pančevu Sa prvog dana takmičenja u karateu u Hali sportova u Pančevu RTV Pančevo

U pančevačkoj Hali sportova organizovano je takmičenje u karateu. Prvog dana takmičenja u karateu nadmetalo se 64 dečaka i devojčica iz Sjedinjenih Američkih Država, Azerbejdžana, Ukrajine i Srbije. 

Sara Jovanović, takimčarka iz Srbije osvojila je zlatnu medalju.

Nataša Pap Marković i Mateja Stefanović, perspektivni karatisti iz Pančeva, kažu da im je važno što su mogli da učestvuju na jednom ovakvom takmičenju.

Učesnici prve Školarijade, osim u karateu, takmiče se i u atletici, badmintonu, košarci, basketu 3×3, šahu, fudbalu, džudou, orijentiringu, plivanju, stonom tenisu, tekvondu, rvanju i odbojci. 

Prvog dana takmičenja u karateu osvojene su i podeljene medalje u osam kategorija u katama i borbama za devojčice, dok će u utorak biti nastavljeno takmičenje za dečake u borbama.

Takmičenje u Pančevu posetio je i Josip Košutić, sportski direktor Međunarodne školske sportske federacije. On je istakao značaj takmičenja, koje se po prvi put organizuje za učenike do 15 godina. Pohvalio je organizaciju u Srbiji i Pančevu.

Ovo veliko međunarodno takmičenje organizuje se uz podršku Vlade Republike Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Međunarodne Federacije za školski sport, a u organizaciji Saveza za školski sport Srbije. 

Na takmičenju učestvuje 2.500 mladih sportista iz 43 države.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00