četvrtak, 17. jun 2021.  14:22h
Pročitano 538 puta

Održan sastanak u okviru projekta „Unapredimo sport u Vojvodini“

Podsekretarka pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Aranka Binder zajedno sa svojim stručnim timom, održala je, u Gradskoj upravi grada Pančeva, četvrti radni sastanak u okviru projekta „Unapredimo sport u Vojvodini“ na temu „Funkcionisanje sporta na lokalnom nivou“.

Sa sastanka u Pančevu Sa sastanka u Pančevu Grad Pančevo

Sastanku su prisustvovali Slobodan Bitević, predsednik Sportskog saveza Pančeva, Dejan Perić, sekretar Sportskog saveza Pančeva, Biljana Mioč, iz Sekretarijata za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva, kao i predstavnici opština Kovin, Kovačica i Opovo.

Cilj projekta je da se lokalnim samoupravama i sportskim savezima predstave mehanizmi podrške pokrajinskih i republičkih institucija i mogućnosti da se ti resursi iskoriste na najbolji mogući način, kako bi se uslovi za sport podigli na viši nivo. 

Planirano je da se realizuje jedanaest radnih sastanaka. Na svakom od ovih sastanaka, biće zastupljene tri do pet jedinica lokalnih samouprava, koje će za tu priliku delegirati svoje predstavnike iz redova članova veća zaduženih za sport, predsednika i generalnih sekretara opštinskih/gradskih sportskih saveza.

Ključni ciljevi i benefiti realizacije ovog projekta za sve njegove učesnike bili bi: edukacija i razmena iskustava; definisanje prioriteta i pravci daljeg delovanja; kvalitetnije vertikalno i horizontalno institucionalno povezivanje svih činilaca sistema sporta u APV; pokretanje novih razvojnih programa, izrada analize stanja sporta u AP Vojvodini, izrada novih baza podataka.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00