utorak, 16. februar 2021.  15:55h
Pročitano 931 puta

Pančevački strelci nastupili na Prvenstvu Srbije za juniore u Nišu

U Nišu je za vikend održano Prvenstvo Srbije za juniore po A programu. Iz Streljačke družine ''Pančevo 1813'' je nastupilo sedam takmičara u disciplinama vazdušnom puškom i pištoljem i mešovitim parovima.

Detalj s takmičenja Detalj s takmičenja SD Pančevo 1813

 

Aleksa Rakonjac je odlično otpucao kvalifikacije za finale i sa 620,2 kruga bio treći junior.

U finalnom meču od osam najboljih juniora je morao da se zadovolji četvrtim mestom, iako mu je do bronzane medalje nedostajalo samo 0,3 kruga. Mlade kadetkinje Iva Rakonjac i Teodora Kondić su odlično gađale 607,6 i 604,2 kruga, ali je to bilo nedovoljno za finale u jakoj konkurenciji juniorki puškom, kaže sportski direktor kluba Siniša Veljković.

Mešovita ekipa - miks puškom u sastavu Teodora Kondić i Aleksa Rakonjac je prošla kvalifikacije na osmom mestu, a u borbi za finale je završila na sedmom mestu.

 

Stefan PS 1

 

Ekipa juniora pištoljem je osvojila četvrto mesto. 

Stefan Kešišjan je deveti junior sa 533 kruga, a do finala mu je nedostajalo samo 3 kruga.

Favorit Velimir Ninković nije pogodio puno centara, kao obično, i otpucao je 528, a njegov mlađi brat Marko Ninković 522 kruga.

Mešovita ekipa-miks pištoljem u sastavu Marina Mijatović i Velimir Ninković je u kvalifikacijama bila treća, a u borbi za ulazak u finale peta, a nedostajalo im je takođe samo tri kruga.

Nadamo se da će pančevački strelci imati više sreće na Prvenstvu Srbije za seniore koje se narednog vikenda održava ponovo u Nišu.

Najmlađi strelci će putovati u Inđiju na Ligu Vojvodine za pionire, kadete i mlađe juniore.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00