petak, 16. oktobar 2020.  19:19h
Pročitano 550 puta

Ksenija Mrkela pobednica ulične trke u Prnjavoru

Ksenija Mrkela iz Pančeva pobednica je tradicionalne ulične trke u Prnjavoru. Trka je održana u petak, 16. oktobra, a iz Atletskog kluba „Dinamo“ učestvovale su dve atletičarke – Jana Grujić i Ksenija Mrkela.

Ksenija Mrkela je pobedila u uličnoj trci u Prnjavoru Ksenija Mrkela je pobedila u uličnoj trci u Prnjavoru AK Dinamo

Obe atletičarke su iz mlađe uzrasne kategorije, jer smo starije atletičare želeli da odmorimo od napornog dela sezone. Ali i pored toga sa ponosom ističemo ime Ksenije Mrkele, kaže trener prof. Ljupčo Cvetkoski. 

Ksenija Mrkela je zabeležila ponovo ubedljivu pobedu. 

Da li je ona stvarno nepobediva? U šali govore svi na takmičenjima na kojima ona zbog svojih godina ima pravo nastupa. O njoj u atletskom smislu govore svi u superlativu. Ona je tek napunila 10 godina. Kao trener nemam pravo da govorim da će biti ili neće osvajačica velikih svetskih ili evropskih medalja. Ona je tek na svom početku karijere i ima još mnogo, mnogo truda i rada pred njom. Prvo da sustigne svoje starije sestre, pa ćemo tek tada govoriti o njenim medaljama. Talenat je očigledno veliki, ali od nje sada sve zavisi, kaže trener Cvetkoski.

Druga atletičarka Jana Grujić zauzela je 6. mesto. Ona je na cilj stigla kao četvrta, ali je zbog neiskustva ostala na cilju, pa su je dve domaće takmičarke obišle. 

To je očigledna početnička greška koja se Jani sigurno više neće ponoviti, rekao je trener Ljupčo Cvetkoski.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00