ponedeljak, 21. septembar 2020.  06:15h
Pročitano 645 puta

Atletika: Marija Mrkela dvostruki vicešampion Srbije

Na Prvenstvu Srbije za mlađe juniore održanom ovog vikenda na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici Atletski klub ,,Dinamo“ Pančevo osvojio je dve medalje.

Trener Ljupčo Cvetkoski i atletičarka Dinama Marija Mrkela Trener Ljupčo Cvetkoski i atletičarka Dinama Marija Mrkela AK Dinamo

Sjajna Mrkela Marija osvojila je dve medalje na Prvenstvu Srbije za mlađe juniore u trkama na 200m i 400m. 

U trci na 400m prvog dana istrčala je 57,30, dok je drugog dana trčala 200m u kvalifikacijama 25,75 a u finalu je bila srebrna sjajnim rezultatom 25,52. Marija iako pionirka pokazuje da se potpuno ravnopravno takmiči sa svim najboljim juniorkama u Srbiji, kaže njen trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Marija Mrkela je ove godine osvajala medalje na svim Prvenstvima Srbije na kojima je imala pravo nastupa. Jedina je atletičarka Pančeva koja je i na ovom takmičenju osvojila medalje.

Šta reći o ovoj devojčici, a da svi njeni rezultati to sami ne govore o njoj. Najperspektivnija atletičarka u Srbiji u mlađe uzrastnim kategorijama u sprinterskim disciplinama. Graciozno trčanje, borbenost, atletska konstitucija, izuzetna motorika, sve u superlativu o njoj možemo pričati. Talenat kakav se odavno nije pojavio u Pančevu a ni u Srbiji, kaže trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

A sada je na red došao njen stručni tim koji od nje treba ,,izbrusiti“ dijamant.

Ona od sledeće godine ima pravo nastupa na zvaničnim međunarodnim takmičenjima. Ne treba je odmah baciti u vatru, ali će sigurno vrlo brzo Marija Mrkela proneti ime Pančeva i Republike Srbije širom Evrope. 

Ponavljam da je ona rođena za velike rezultate i ne bi trebalo da sagori kao mlađa juniorka ili pionirka, već da bude najbolja kao seniorka isto kao njen veliki uzor Zorana Barjaktarović, zaključuje trener Cvetkoski.

Autor:  Lj.C.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00