nedelja, 20. septembar 2020.  21:24h
Pročitano 639 puta

Mihal Šulja najbolji ultramaratonac u Srbiji

Na Paliću je održano Prvenstvo Srbije  u ultramaratonu. U jedinoj pravoj ultramaratonskoj disciplini koja se boduje za svetsko prvenstvo sledeće godine najuspešniji je bio atletičar AK ,,Dinama“ iz Pančeva Mihal Šulja. 

Mihal Šulja na Paliću Mihal Šulja na Paliću AK Dinamo

Ubedljiva pobeda koja niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Toliko je bio superioran da je imao brže prolaze i od trkača na mnogo kraćim distancama a koji su se okitimi medaljama. Dominacija i superiornost Mihala Šulje.

Naglasićemo da je on bio i zvanični rekorder Srbije u ovoj najtežoj atletskoj disciplini, kao i učesnik svetskog prvenstva u Francuskoj. Cilj nam je da sledeće godine baš na svetskom prvenstvu za koju je ostvario normu postavi apsolutni rekord Srbije ali o tome nekom drugom prilikom, kaže prof. Ljupčo Cvetkoski.

Mihal Šulja je pre nešto više od mesec dana pobedio na najprestižnijoj trci u Slovačkoj u kategoriji ultramaratona, a to je trka kroz celu Slovačku gde je istrčao 358km za 58 sati. Neverovatan podvig svojstven samo najizdržljivijim atletičarima u koje spada Mihal Šulja.

Cilj sledeće godine svetsko prvenstvo i apsolutni rekord Srbije u ultramaratonu.

Autor:  Lj.C.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00