ponedeljak, 14. septembar 2020.  01:34h
Pročitano 318 puta

Atletika: na Prvenstvu Srbije za pionire Marija Mrkela osvojila zlatnu, a Lana Cvetkoski bronzanu medalju

Na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici 12. i 13. septembra održano je Prvenstvo Srbije za pionire. Atletski klub ,,Dinamo“ Pančevo osvojio je dve medalje.

Predstavnici AK "Dinamo" iz Pančeva Predstavnici AK "Dinamo" iz Pančeva AK Dinamo

Mrkela Marija  osvojila je zlatnu medalju u trci na 300m rezultatom 40,92. 

Potvrdila je svoju dominaciju u sprintu. Odbranila je titulu prvaka Srbije od prošle godine i titulu prvaka Srbije iz dvorane. Vidno iscrpljena od mnogobrojnih uspešnih  nastupa u prethodnih mesec dana imala je jako napornu trku, ali i kada ne ide kako treba šampioni pobeđuju, izjavio je trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Drugu medalju, bronzanu, osvojila je Cvetkoski Lana u bacanju koplja. 

Lana je u izuzetnoj konkurenciji gde su nastupile sve najbolje bacačice koplja u Srbiji osvojila treće mesto ličnim rekordom od 34,45. Lana je pokazala stabilnost, veliku motivisanost i bila je najbolja kada je bilo najpotrebnije. Cela sezona bila je usmerena na ovo takmičenje i Lana je uspela da se u ovakvoj konkurenciji domogne medalje, ocenio je trener Cvetkoski.

U trci na 600 metara Mrkela Marija se do poslednja 3-4 metra borila za zlato.

Ipak, pred sam cilj je pala i ostala bez plasmana. Padali su veliki šampioni, ali su se u narednim trkama vraćali i ponovo pobeđivali. Marija je vidno iscrpljena od ovakvog sistema takmičenja. Sezona tek počne, pa se prekine, pa ponovo se nastavi. Ona je jedna od retkih pionirki koje su ove godine i u takvim okolnostima osvajale medalje na svim Prvenstvima Srbije na kojima je imala pravo da učestvuje, kaže trener Cvetskoski.

Na Prvenstvu Srbije učestvovale su i Kićović Anđela u trkama na 600m i 1.500m (lični rekord 5.52), Nikolić Tijana na 1.500m i Blanuša Tamara u trci na 300m.

Već sledećeg vikenda atletičare „Dinama“ očekuje mlađe juniorsko prvenstvo Srbije na kojem ponovo očekuju osvajanje nekoliko medalja.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00