ponedeljak, 29. jun 2020.  12:06h
Pročitano 631 puta

Marija Mrkela i Aleksa Živanov ponovo najbolji u Srbiji

Na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici 28. juna održano je Ekipno prvenstvo Srbije za juniore. Na takmičenju su bile prisutne sve najbolje ekipe u Srbiji u ženskoj i muškoj konkurenciji. Sve što je najbolje u srpskoj atletici bilo je na Vidovdan u Sremskoj Mitrovici.

AK Dinamo na Ekipnom prvenstvu Srbije za juniore AK Dinamo na Ekipnom prvenstvu Srbije za juniore AK Dinamo

Atletski klub ,,Dinamo“ Pančevo nastupio je u obe kategorije i ponovio veliki uspeh osvojivši šesta mesta u obe kategorije. 

To je veliki uspeh za  AK ,,Dinamo“ ako naglasimo da je samo AK ,,Vojvodina“ iz Novog Sada ispred nas od svih klubova u Vojvodini. Na ekipnim prvenstvima su zastupljene sve discipline za koje nemamo niti minimalne uslove za vežbanje, na primer skokovi u dalj, u vis, troskok, prepone... Jedina ekipa koja ne trenira na atletskom stadionu. Ako naglasimo da je AK ,,Dinamo“ u ženskoj i muškoj konkurenciji nastupio sa najmlađim ekipama na takmičenju uspeh dobija još više  na vrednosti, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

Ponovo su najuspešniji na takmičenju bili Marija Mrkela i Aleksa Živanov koji su ostvarili pobede na Ekipnom prvenstvu Srbije za juniore.

Marija Mrkela je pobedila u trci na 800m, a Aleksa Živanov u bacanju koplja

U trkačkim disciplinama izuzetan nastup imali su Anastasija Mrkela (100m, 400m), Strahinja Stevšić (100m, 400m) i Andreja Božanić istrčavši 800m sa novim ličnim rekordom.

Fantastične rezultate u skakačkim disciplinama imali su Marija Rakidžić i Strahinja Knežević (skok u vis) i Katarina Njari (troskok).

Svojim sjajnim nastupom, veliki doprinos ovom uspehu dali su i ostali članovi ekipe: Andrea Milićev, Tijana Nikolić, Lana Cvetkoski, Lana Anđelovski, Natalija Konstadinović, Damjan Marković i Matija Perić.

Ekipu na ovom takmičenju predvodio je trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Autor:  L.C.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00