ponedeljak, 29. jun 2020.  16:27h
Pročitano 2180 puta

U Pančevu održana prva trka autoslaloma

Auto moto sportsko udruženje "Fanatik" iz Pančeva organizovalo je 28. juna prvu trku autoslaloma u tom gradu čime je otvorena ovogodišnja sezona u toj disciplini.

Na trci se na startu pojavilo 72 takmičara Na trci se na startu pojavilo 72 takmičara Fanatik

Učesnici su imali tri vožnje od kojih se boduju rezultati iz najbolje dve za Otvoreni i Nacionalni šampionat Srbije.

Učesnici su bili iz više gradova u Srbiji, kao i iz Bosne i Hercegovine. Iako najavljeni, izostali su takmičari iz Hrvatske zbog novih mera njihove vlade i nemogućnosti dolaska zbog virusa korona.

 

trka fanatik

 

Na startu su se pojavila 72 takmičara u nekoliko klasa, učestvovalo je na prvoj trci ovogodišnjeg autoslaloma, koji se boduje za šampionat Srbije. Najuspešniji u generalnom plasmanu bio je Vitomir Susi Cvetić.

Staza u Pančevu je potpuno nova u kalendaru takmičenja i to je privuklo veliki broj učesnika iz čitave zemlje. Autoslalom je relativno nova automobilska takmičarska disciplina koja doživljava veliku ekspanziju i u Srbiji.

 

fanatik trka pripreme

 

Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) već nekoliko godina organizuje nacionalni šampionat u autoslalomu, a organizator ove trke je mlad auto moto udruženje Fanatik iz Pančeva.

Mi smo mlad klub koji se neprastano razvija i raste, pa je jedna ovakva manifestacija veliki izazov za sve nas. Reč je o potpuno novoj stazi u kalendaru koja je kombinacija tehnički izazovnog parkinga i ozbiljnih pravaca sa šikanama i kapijama, moglo bi se reći za svačiji ukus. Nadamo se da ćemo se videti i sledeće godine kada ćemo se potruditi da našu trku podignemo na još viši nivo i ispravimo sve propuste iz ove godine, saopšteno je iz ovog kluba.

 

fanatik trka

 

Vozači su imali tri vožnje, od kojih se boduju rezultati iz najbolje dve. Planirano je da u toku sezone bude organizovano sedam trka u autoslalomu, prva sledeća je za tri nedelje u Aranđelovcu.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00