ponedeljak, 2. mart 2020.  08:18h
Pročitano 1680 puta

Atletika: Marija Mrkela nova rekorderka Srbije

Prvenstvo Srbije za pionire održano je u nedelju, 1. marta, u Atletskoj dvorani u Beogradu. Najbolji rezultat na takmičenju ostvarila je Marija Mrkela, članica AK "Dinamo" Pančevo.

Marija Mrkela iz Pančeva postala je nova rekorderka Srbije Marija Mrkela iz Pančeva postala je nova rekorderka Srbije Bojan Babin

Marija Mrkela je pobedila u trci na 300m rezultatom 41,55 što je ujedno i najbolji rezultat u istoriji srpske atletike u dvorani za pionirke.

Veliki teret koji smo nosili od početka zimskog dela sezone je spao s leđa. Marija je dugo bila povređena i nismo želeli da krenemo sa pripremama dok nismo u potpunosti sanirali povredu. Trajalo je duže nego što smo planirali tako da nije u potpunosti spremna ušla u takmičarski period. Marija je nepobediva u svojoj konkurenciji već dve godine, pa bi sve osim pobede bio veliki neuspeh. Marija je uspela da ostvari pobedu, zlatnu medalju, ali da istrči i rekord Srbije na 300m za pionirke u dvorani. Sjajno izdanje Marije u kojem je pokazala kakvo srce ima. Savršena tehnika za koju sve kolege, atletski stučnjači kažu da je najzad u Srbiji rođena ,,atletska zvezda“. Od sledeće godine Marija Mrkela ima prava nastupa za atletsku reprezentaciju Srbije. Obećavamo svima da će Marija s ponosom reprezentovati svoj grad Pančevo, Republiku Srbiju i svoj klub ,,Dinamo“, izjavio je trener Ljupčo Cvetkoski.

 

IMG 568da7323234e0ef6204a0d60beec0ef V

 

Na takmičenju je učestvovala i štafeta 4x200m koja je zauzela drugo mesto u svojoj grupi ali to nije bilo dovoljno za medalju. Sastav štafete Anđela Kićović, Miljana Todorović, Anđela Brošćanc i Marija Mrkela. 

Uspešan nastup imala je i Tijana Nikolić koja je istrčala lični rekord na 1500m 5.35,70 i osvojila 10. mesto.

Sledeće nedelje počeće zimska prvenstva Srbije u bacačkim disciplinama u svim uzrasnim kategorijama. AK „Dinamo“ očekuje pregršt odličnih rezultata od svojih bacača.

 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00