nedelja, 16. februar 2020.  21:41h
Pročitano 3155 puta

Atletika: Marija Mrkela osvojilu bronzu na Prvenstvu Srbije za mlađe juniore

Takmičari Atletskog kluba Dinamo iz Pančeva nastupili su ovog vikenda na Prvenstvu Srbije u dvorani za mlađe juniore.

Marija Mrkela Marija Mrkela AK Dinamo

Najbolja pančevačka atletičarka u mlađim uzrasnim kategorijama Marija Mrkela osvojila je bronzanu medalju u trci na 400 m rezultatom 58,60. 

To je za nju najbolji rezultat ove godine i polako se približava svom ličnom rekordu. Marija je još uvek pionirka pa se od nje najbolji rezultati očekuju na Prvenstvu Srbije za pionire. Na tom takmičenju će probati da istrči državni rekord u dvorani za pionire koji je sada sasvim ostvarljiv, rekao je Ljupčo Cvetkoski, trener.

Uspešan nastup imao je i Strahinja Stevšić koji je u trci na 800 m istrčao lični rekord 2.03,05 ali je u vrlo jakoj konkurenciji osvojio 4. mesto. 

Evidentan je njegov napredak, rezultati su mu sve bolji i trenutno je najbolji trkač na 800 m za svoje godište u Srbiji, kaže trener Cvetkoski.

Najbolji kopljaš u Srbiji Živanov Aleksa, zbog dvoranskih uslova trčao je 60 m i plasirao se u finale. U finalnoj trci zauzeo je 6. mesto rezultatom 7,46 što je njegov lični rekord, a sedam stotih delova sekunde ga je delilo od medalje.

Ženska štafeta koja je trčala u slabijem sastavu zbog epidemije gripa zauzela je 4. mesto rezultatom 4.20,50 (Anđela Kićović, Anastasija Mrkela, Katarina Njari i Marija Mrkela).

Primetno je da su atletičari ,,Dinama“ istrčali puno ličnih rekorda ili najboljih rezultata u sezoni, ali je nedostatak i malo sportske sreće ostavio naš klub na jednoj medalji, ocenio je trener Ljupčo Cvetkoski.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00