nedelja, 9. februar 2020.  22:29h
Pročitano 9566 puta

Atletičari Dinama osvojili dve medalje na Otvorenom prvenstvu Beograda

Atletski klub ,,Dinamo“ nastupio je danas sa jednim delom ekipe na Otvorenom prvenstvu Beograda za mlađe juniore u Atletskoj dvorani. Takmičari su osvojili dve medalje ali je bilo i  mnogo uspešnih nastupa. 

Takmičari Dinama osvojili su dve medalje Takmičari Dinama osvojili su dve medalje AK Dinamo

Marija Mrkela je u trci na 400m pobedila rezultatom 59,30 i osvojila zlatnu medalju.

Ona se nalazi u završnoj fazi priprema za predstojeća prvenstva Srbije. Trku je trčala iz punog treninga i to nam je odličan pokazatelj da je na pravom putu da odbrani titulu prvaka Srbije što nam je primarni cilj, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

Anastasija Mrkela je istrčala najbolju ovogodišnju trku na 400m 1.01,40 i kao sestra Marija trku je istrčala iz punog treninga. 

Uspešan nastup imala je i Anđela Kićović koja je trku na 400m završila pobedom u svojoj grupi rezultatom 1,09. 

Ona je bacačica koplja ali i članica štafeta i zbog toga smo izuzetno zadovoljni njenim nastupom, kaže Cvetkoski.

Drugu medalju, srebrnu, je osvojio Strahinja Stevšić u trci na 800m rezultatom 2.05,20 što je blizu njegovog ličnog rekorda. 

Hrabro je trčao i u samom finišu je uzgubio zlatnu medalju. Strahinja je ulazno godište mlađih juniora ali se izuzetno dobro takmiči i sa starijim od sebe, kaže trener Cvetkoski.

Aleksa Živanov je trenutno najbolji bacač koplja u Srbiji i kandidat za Prvenstvo Evrope u Italiji. Pošto nema dužinskih bacanja u dvorani Aleksa je nastupio u dve discipline i u obe zauzeo četvrto mesto. Bacio je kuglu 13 metara a finalnu trku na 60m istrčao je za 7.50. Odličan pokazatelj njegovih fizičkih predispozicija.

Andeja Božanić je zauzeo šesto mesto u trci na 1.500m. Virusna infekcija koju je imao poslednjih desetak dana je uticala na njegon rezultat.

Sa velikim optimizmom čekamo naredna takmičenja jer su naši  atletičari  u usponu forme, zaključio je trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00