sreda, 28. novembar 2018.  20:08h
Pročitano 393 puta

Anketa o stanju e-uprave u jedinicama lokalne samouprave

Program podrške Vlade Švajcarske razvoju lokalnih samouprava kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti - Swiss PRO započeo je izradu procene i analize trenutnog stanja elektronske usprave (e–Uprave) na lokalnom nivou.

U toku je istraživanje o stanju e-Uprave u 60 lokalnih samouprava u Srbiji U toku je istraživanje o stanju e-Uprave u 60 lokalnih samouprava u Srbiji www.pixabay.com

Rezultati ovog istraživanja će dati značajan doprinos poboljšanju efikasnosti, odgovornosti i transparentnosti rada lokalne samouprave, kao i unapređenju kvaliteta usluga za građane i poslovni sektor.

Istraživanje ima strateški značaj na nivou Republike Srbije i podržava ga Vladina kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu. 

Procena i analiza stanja e-Uprave i kapaciteta jedinica lokalne samouprave za njenu primenu sprovešće se na republičkom uzorku od 60 jedinica lokalne samouprave. Istraživanje će obuhvatiti i anketiranje građana o informatičkoj pismenosti, stepenu korišćenja i zadovoljstvu građana i poslovnog sektora postojećim elektronskim uslugama. 

Grad Pančevo učestvuje u ovom istraživanju, a ankete namenjene građanima i predstavnicima privrede dostupne su za popunjavanje putem linka na sajtu grada Pančeva – www.pancevo.rs.

Iz Gradske uprave pozivaju građane i privrednike da se uključe u istraživanje i daju svoje mišljenje, koje je od izuzetnog značaja za unapređenje usluga lokalne samouprave.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00