ponedeljak, 26. novembar 2018.  20:56h
Pročitano 749 puta

U Pančevu počela podela džakova za odlaganje pepela

Zaposleni u JKP ,,Higijena“ zaduženi za distribuciju računa danas su u centru grada krenuli s podelom džakova namenjenih odlaganju pepela. 

Od početka ove grejne sezone izgorelo je sedam plastičnih kontejnera od 1,1 kubika Od početka ove grejne sezone izgorelo je sedam plastičnih kontejnera od 1,1 kubika JKP Higijena

Svako domaćinstvo će dobiti po tri džaka zajedno sa flajerom kojim se apeluje na građane da pravilno odlažu pepeo.

Tokom ove akcije, u prvoj etapi, u 1.000 domaćinstava biće podeljeno 3.000 vreća u naseljima gde tokom zime izgori najveći broj kontejnera: centar grada, Donji grad, Stara i Nova Misa. 

Ovo je još jedna u nizu akcija kojom JKP ,,Higijena“ Pančevo apeluje na građane da u posude za komunalni otpad nikako ne bacaju pepeo i ne prouzrokuju njihovo gorenje. 

Poražavajuća statistika svedoči da je tokom prošle grejne sezone žar totalno uništio dvadeset plastičnih posuda. Stotinu metalnih kontejnera je čak po tri puta gorelo što je dovelo do toga da polovina njih bude raspohodovana. Od početka ove grejne sezone izgorelo je sedam plastičnih od 1,1 kubika i jedan zvonasti kontejner. 

I pored činjenice da JKP ,,Higijena“ svake godine za nabavku novih kontejnera izdvoji značajna materijalna sredstva, posuda za odlaganje komunalnog otpada ipak nema dovoljno. Problem će delimično biti ublažen postavljanjem novih kontejnera čija se isporuka očekuje u narednih desetak dana. 

Autor:  PR saopštenje
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00