sreda, 11. jul 2018.  14:04h
Pročitano 2247 puta

Preuzimanje penzionerskih kartica od 12. jula

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere iz Grada Pančeva i okoline da će od 12. jula moći da preuzimaju svoje penzionerske kartice. 

Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu www.novosti.rs

Penzioneri sa prebivalištem u Pančevu moći će da preuzmu penzionerske kartice u Filijali Republičkog fonda PIO Pančevo, Trg mučenika 6a, svakog radnog dana od 8 do 15 časova.

Penzioneri Alibunara će svoje penzionerske kartice preuzimati u Ispostavi Filijale Pančevo u Alibunaru, Trg slobode 4, utorkom i četvrtkom, od 8 do 14 časova.

Penzioneri Kovačice moći će preuzeti svoje penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Pančevo u Kovačici, Čaplovičova 13, ponedeljkom i sredom, od 8 do 14 časova, dok će penzioneri Kovina svoje penzionerske kartice preuzimati u Ispostavi Filijale Pančevo u Kovinu, Cara Lazara 85, utorkom i petkom, od 8 do 14 časova.

Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu.

Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine, saopšteno je iz PIO fonda.

Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.

Kao što smo i ranije pisali, penzionerske kartice Fonda PIO namenjene su svim penzionerima, bez obzira koju vrstu penzije koriste. To je dokument koji omogućuje penzionerima da dokažu status penzionera, a da pri tom ne moraju da pokazuju ček od penzije ili rešenje o ostvarenom pravu. Kartice su besplatne i biće dodeljene bez naknade svim korisnicima penzija i prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja.

Prilikom preuzimanja kartice penzioneri će dobiti i detaljno obaveštenje na koji način i gde mogu da ih koriste.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/PIO fond
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00