ponedeljak, 19. jun 2017.  18:48h
Pročitano 975 puta

Počinje distribucija sredstava protiv komaraca po domaćinstvima

Kao što je ranije i najavljeno, stanovnicima kuća u gradu i svih devet naseljenih mesta ove godine biće podeljene besplatne kesice larvicida za suzbijanje komaraca u septičkim jamama.

Zavod za DDD „EKO-SAN“ od 20. juna, će započeti distribuciju larvicidnog preparata po domaćinstvima, za suzbijanje larvi komaraca u septičkim jamama Zavod za DDD „EKO-SAN“ od 20. juna, će započeti distribuciju larvicidnog preparata po domaćinstvima, za suzbijanje larvi komaraca u septičkim jamama www.pixabay.com

Zavod za DDD „EKO-SAN“ od sutra, 20. juna, će započeti distribuciju larvicidnog preparata po domaćinstvima, za suzbijanje larvi komaraca u septičkim jamama, na teritoriji Grada Pančeva, a prvo mesto koje će obići je Glogonj.

Aleksandar Mirković, rukovodilac za dezinsekciju kaže da će preparat biti deljen u pakovanjima od 100 grama, sa odštampanim uputstvom. 

Upotreba preparata je vrlo jednostavna – ubacivanje kesica u septičke jame ili šahtove (ne u izvore sa pijaćom vodom). Preparat je na bazi 1% diflubenzurona i nije opasan za biljni i životinjski svet, kaže Mirković.

Stanovništvo koje ne bude kod kuće za vreme deljenja preparata moći će da preuzme larvicid u svojoj mesnoj zajednici. 

Nakon Glogonja distribucija preparata biće sprovedena i u drugim naseljenim mestima i u mesnim zajednicama po gradu.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00