ponedeljak, 7. novembar 2016.  08:12h
Pročitano 1226 puta

Dospeva četvrta rata poreza na naplatu

Sekretarijat za poresku administraciju grada Pančeva obaveštava poreske obveznike koji ne vode poslovne knjige - fizička lica da u ponedeljak, 14. novembra dospeva četvrta rata za porez na imovinu za 2016. godinu.

Uplatnice sa iznosom duga za porez su odštampane i u toku je dostava na kućne adrese Uplatnice sa iznosom duga za porez su odštampane i u toku je dostava na kućne adrese Pančevo.MOJKraj.rs

Iz Sekretarijata apeluju na građane da  blagovremeno izmire svoje obaveze kako bi izbegli obračunavanje  i plaćanje kamate kao i pokretanje prekršajnog postupaka.

Uplatnice sa iznosom duga su odštampane i u toku je dostava na kućne adrese.

Poreski obveznici koji su do 4. jula podneli zahtev da plate dugovani porez na rate kako bi ostvarili pravo na otpis celokupne kamate, a još uvek nisu dobili rešenje (125 obveznika) za rate ne plaćaju iznos koji je na uplatnici, jer isti predstavlja njihov ukupan dugovani porez na imovinu na dan 14. novembra 2016. godine već  plaćaju iznos iz rešenja za porez na imovinu za 2016. godinu za četvrtu ratu.

Skreće se pažnja poreskim obveznicima kojima su uručena rešenje za plaćanje dugovanog poreza na rate da obavezno:
- izmiruju mesečne  rate do datuma iz rešenja i
- do 14. novembra uplate iznos sa uplatnice za četvrtu ratu za porez na imovinu za 2016. godinu.

Takođe se obaveštavaju poreski obveznici koji nisu podneli zahtev da plate dugovani porez na rate a nisu u propisanim rokovima plaćali obaveze da  iznos za uplatu  čini neplaćena glavnica po rešenjima uvećana za kamatu obračunatu u skladu sa zakonom i  iznos četvrte rate za porez na imovinu za 2016. godinu, saopšteno je iz Sekretarijata za poresku administraciju grada Pančeva.

Ovi poreski obveznici  takođe mogu podneti zahtev da dugovani porez plate na rate  uz otpis 50% kamate.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00