petak, 2. septembar 2016.  09:06h
Pročitano 724 puta

„Higijena“ šalje 11.000 opomena dužnicima

Ovih dana zaposleni u Odeljenju komunalnih poslova JKP "Higijena" Pančevo na adrese  10.760 korisnika usluga šalju opomene za neizmirene račune, od čega je 5.313 za kuće i 5.447  za stanove.

Rok za izmirenje dugovanja JKP "Higijeni" je sedam dana od dana prijema Rok za izmirenje dugovanja JKP "Higijeni" je sedam dana od dana prijema JKP Higijena

Podsetimo još jednom da građani svoje račune mogu bez provizije platiti radnim danima na svim naplatnim mestima "Higijene":
- Ulici Cara Lazara 57, svakim radnim danom od 7 do 15 časova, 
- Ulici Dimitrija Tucovića 5, svakim radnim danom od 7 do 19 časova, a subotom od 7 do 14 časova, 
- u Radnoj jedinici "Održavanje" na Novoseljanskom putu bb svakim radnim danom od 7 do 21 sat, a subotom i nedeljom od 7 do 15 časova i 
- u Centru za prikupljanje i selektovanje reciklabilnih materijala u Vlasinskoj ulici 1, od 7 do 13 sati. 

Rok za izmirenje dugovanja je sedam dana od dana prijema. Oni koji budu platili osnovni dug u celosti ostvariće pravo na otpis kamate.

Svim korisnicima usluga koji do naznačenog roka ne izmire dugovanja biće dostavljena Rešenja o izvršenju.

To u krajnjem slučaju znači da će dugove u ime "Higijene" naplaćivati privatni izvršitelji i tada će građani morati da plate zaostalа dugоvanja sa pripadajućom kamatom i troškove izvršitelja.

Mnogi sugrađani su iskoristili mogućnost da dugovanja plate na rate, tako što su s JKP  »Higijena« Pančevo sklopili ugovor o otplati dugova na šest mesečnih rata, s tim da rata ne može biti manja od 1.000 dinara, kaže Biljana Živanov Madžarević, šef Odeljenja komunalnih poslova.

JKP "Higijena" dva puta godišnje šalje opomene za neizmirena dugovanja. Statistika svedoči da iako građani duguju blizu 82. miliona dinara procenat naplate iznosi blizu 80 odsto, što je zadovoljavajuće, s obzirom na opšte uslove poslovanja. Postoji trend postepenog porasta procenta naplate, što je u najvećem delu posledica popusta od 5 odsto za sve one koji izmire račun u valuti plaćanja.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00