petak, 18. novembar 2022.  13:07h
Pročitano 135 puta

Zimska služba u Pančevu spremna za održavanje puteva tokom zime

Zimska služba u Pančevu spremna je za održavanje puteva tokom zime. Kako saopštavaju nadležni, spremno dočekuju snežne padavine, obezbeđene su dovoljne količine soli i kamenog agregata.

Na održavanju više od 400 kilometara ulica i lokalnih puteva na području grada Pančeva ove zime biće angažovano oko dvadesetak namenskih vozila Na održavanju više od 400 kilometara ulica i lokalnih puteva na području grada Pančeva ove zime biće angažovano oko dvadesetak namenskih vozila Pančevo MOJKraj/arhiva

 

Na održavanju više od 400 kilometara ulica i lokalnih puteva na području cele teritorije grada Pančeva ove zime biće angažovano oko dvadesetak namenskih vozila. Na tom poslu, do kraja sezone, do 31. marta, i ove godine angažovana su preduzeća Sremput Ruma i Baumeister.

Kao i do sada, u zavisnosti od trenutne meteorološke situacije, Zimska služba Pančevo imaće četiri stepena pripravnosti.

Kada je prvi stepen pripravnosti na saobraćajnicama će biti 4 kamiona i dva poluteretna vozila. Drugi stepen pripravnosti znači da će na ulicama biti 7 kamiona, u trećem stepenu devet. Kada padavine budu većeg intenziteta, duže od šest sati biće uveden četvrti stepen dežurstva i tada će na putevima biti sva mehanizacija kojom raspolažemo, rekao je za RTV Slave Bojadžijevski, direktor JP “Urbanizam" Pančevo.

Saobraćajnice ka Dolovu, Banatskom Brestovcu i Kačarevu tradicionalno su najproblematičnije prilikom većih snežnih padavina praćenih vetrom pa se i ove sezone očekuje da će na tim deonicama biti najviše posla.

Zimska služba radiće po prioritetima. U puteve prvog prioriteta spadaju oni kojima saobraćaju autobusi Pantransporta i putevi neophodni za prilaz ambulantama, školama, domovima kulture, mesnim zajednicama i ostalim važnim institucijama u gradu i naseljenim mestima.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00