utorak, 19. maj 2020.  19:17h
Pročitano 618 puta

Počinje elektronski dostava poreskih rešenja

Rešenja o utvrđivanju poreza na imovinu počela su od 18. maja elektronski da se dostavljaju korisnicima Portala eUprava.

Poreska rešenja korisnici eUprave dobiće elektronski Poreska rešenja korisnici eUprave dobiće elektronski S.M.

Građani Pančeva koji imaju otvorene naloge na Portalu eUprava rešenja kojim se utvrđuje porez na imovinu fizičkih lica dobijaju elektronski.

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu uspostavila je novu uslugu registrovanim korisnicima Portala eUprava – elektronsku dostavu (eDostava) rešenja o utvrđivanju poreza na imovinu u Jedinstveni elektronski sandučić na Portalu. Naime, korisnici Portala eUprava, u skladu sa Zakonom o elektronskoj upravi i Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji, počinju da dobijaju ova rešenja elektronskim putem, dok oni koji nisu korisnici nastavljaju da dobijaju rešenja u fizičkom obliku preko javnog poštanskog operatora.

Prilikom pripreme rešenja za elektronsku dostavu Kancelarija za IT i eUpravu vrši elektronsko pečatiranje (elektronsko potpisivanje u svojstvu pravnog lica) ovih dokumenata, što predstavlja značajnu automatizaciju i optimizaciju rada javne uprave i po prvi put primenu elektronskog pečata (elektronskog potpisa pravnog lica) u javnoj upravi. Ovom uslugom se u potpunosti digitalizuje rad lokalnih poreskih administracija od elektronske prijave poreza na imovinu, elektronskog generisanja i dostavljanja rešenja o utvrđivanju poreza na imovinu, do mogućnosti elektronskog plaćanja poreza.

Korisnici Portala eUprave mogu izborom odgovarajuće opcije na Portalu da dobijaju obaveštenje o pristiglom rešenju u Jedinstveno elektronsko sanduče putem SMS poruke ili elektronske pošte.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00