utorak, 7. april 2020.  12:26h
Pročitano 734 puta

Kol centar i u okviru Klubova za odrasla i stara lica

Grad Pančevo ima razvijenu mrežu Klubova za odrasla i stara lica u kojima su se do sada družili stariji građani i penzioneri. 

Pančevo Pančevo N.S.

Od uvođenja vanrednog stanja stariji od 65 godina imaju zabranu kretanja te je zbog toga u Klubovima uveden kol centar. Starijim građanima je na raspolaganju gerontodomaćica koja izlazi na teren, kao i usluge medicinskih sestara i gerontolekara koji takođe izlaze na teren. 

Milenko Čučković, član Gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja podseća da su Klubovi za odrasla i stara lica jedna od lokalnih usluga Grada Pančeva.

 

Milenko Cuckovic clan gradskog veca Pancevo

Brojevi telefona za starije građane: 013/317156 i 062/8854278

U okviru klubova postoji kol centar gde se mogu javiti ljudi starije populacije, penzioneri i svi ostali, i na osnovu toga će naše ekipe gerontodomaćica izaći na teren i na određen način pomoći. Mi osim te usluge imamo i uslugu gerontolekara, ukupno tri gerontolekara. Medicinske sestre pozivaju svakodnevno stariju populaciju i gerontolekari izlaze na teren, rekao je Milenko Čučković.

On je dodao da se stanovnicima sela na teritoriji Pančeva jednom mesečno deli paket sa različitim potrepštinama za najstarije građane.

Ove usluge, na ovakav način organizovane, biće u funkciji sve do kraja vanrednog stanja.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00