sreda, 17. jul 2019.  14:26h
Pročitano 1569 puta

Savez za Srbiju Pančevo traži poništavanje izbora za Savete mesnih zajednica

Savez za Srbiju - Pančevo nije učestvovao na izborima za Savete mesnih zajednica Omoljica, Dolovo i Jabuka, ali kako su saopštili na konferenciji za medije, iako nisu učestvovali na izborima, bili su prisutni u sva tri naseljena mesta i sa udaljenosti većoj od 50 metara od Biračkog mesta, koja je propisana Zakonom, posmatrali su kako se odvija izborni proces.

Na konferenciji za medije govorio je Miloš Marković Na konferenciji za medije govorio je Miloš Marković Pančevo MOJKraj.rs

Kako kaže Miloš Marković, tokom izbornog dana u sva tri naseljena mesta aktivisti Srpske napredne stranke, ali i funkcioneri lokalne samouprave su ulazili na biračka mesta, na šta nisu imali pravo, vršili su pritisak na žitelje raznim pretnjama i ucenama da izađu i glasaju, odlazeći na kućne adrese, ulazeći u dvorišta, sa spiskovima što je i zabeleženo.

I pored svih pritisaka koji su vršeni, izlaznost je bila mala i prema našim podacima do 18:30 časova se kretala između 23 i 25%. Na jednom Biračkom mestu je intervenisala i policija, po pozivu jednog birača, jer su i on i supruga potpisani u birački spisak kao da su glasali. Između ostalog, iz SSP kažu da je na ovim izborima bio veliki broj kućnog glasanja, veliki broj nevažećih glasačkih listića, koji šalje sliku da su građani izašli na glasanje zbog pritiska Srpske napredne stranke, ali nisu želeli da daju podršku nesposponim ljudima i lošoj politici koju sprovode, ocenjuju u SSP.

Na osnovu navedenog Savez za Srbiju - Pančevo izražava sumnju u validnost i verodostojnost rezultata izbora, a dodatnu sumnju izražava jer i nakon tri dana od održanih izbora na sajtu Izborne komisije nema podataka o broju upisanih birača u Birački spisak, broja glasalih kao ni broja važećih i nevažećih glasačkih listića.

Savez za Srbiju – Pančevo zahteva poništenje izbora za Savete mesnih zajednica Omoljica, Dolovo i Jabuka i zahteva da se izbori održe u skladu sa važećim zakonskim propisima, zaključeno je na konferenciji za medije.

Autor:  Pančevo MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00