petak, 4. septembar 2015.  19:27h
Pročitano 788 puta

LSV traži Etički kodeks odbornika

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini Pančeva Miloš Veselinov istakao je da će ta stranka na narednoj sednici tražiti da se po hitnom postupku izglasa odluka o Etičkom kodeksu, kojim bi se definisao prelazak odbornika u drugu stranku.

LSV će na Skupštini grada tražiti da se po hitnom postupku izglasa odluka o Etičkom kodeksu, kojim bi se definisao prelazak odbornika u drugu stranku LSV će na Skupštini grada tražiti da se po hitnom postupku izglasa odluka o Etičkom kodeksu, kojim bi se definisao prelazak odbornika u drugu stranku GO LSV Pančevo

Veselinov je objasnio da to podrazumeva i da, ukoliko pojedini odbornici napuštaju svoju odborničku grupu ili stranku na čijoj listi su birani na izborima, građani za to ne čuju prvo iz medija, već u Skupštini grada. On je novinarima rekao da je za LSV vođenje grada odgovornost i obaveza prema građanima.

U pančevačkom parlamentu od poslednjih izbora skoro trećina odbornika je promenila dres, neki po više puta, a pojavili su se i predstavnici partija koje nisu ni učestvovale na lokalnim izborima 2012. godine. Ovo je jedan od osnovnih razloga zašto je pozicija odbornika, odnosno predstavnika građana moralno srozana i umesto od najdostojanstvenijeg zadatka i nekoga ko bi trebalo da uliva poverenje građana i da brani njihove interese, odbornike smatraju šljamom i najgorim muljem ovog društva, istakao je Veselinov.

On je dodao i da je LSV jedina stranka u gradskom parlamentu koja je od početka mandata zadržala identičan broj odbornika i nije menjala svoju politiku prema Pančevcima zarad vlasti i ličnih interesa pojedinaca. Veselinov je ponovio da ta stranka smatra da su lokalni izbori najbolje rešenje za izlazak iz trenutne situacije.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00