nedelja, 4. novembar 2018.  08:51h
Pročitano 3081 puta

Izbori za savete nacionalnih manjina: u Pančevu i okolini deset biračkih mesta

Biračka mesta na kojima pripadnici nacionalnih manjina biraju svoje predstavnike za savete nacionalnih manjina otvorena su u sedam sati.

Glasanje će trajati do 20 sati Glasanje će trajati do 20 sati arhiva

Izbori na kojima će biti izabrani predstavnici 22 nacionalna saveta održavaju se danas, 4. novembra.

Članovi za 18 nacionalnih saveta birajće se neposredno, dok će se za četiri saveta organizovati posredno, odnosno elektorsko glasanje. 

Biračka mesta u Pančevu otvorena su u MZ Tesla, MZ Centar (Ulica Maksima Gorkog 25, Pančevo), Spomen domu u Vojlovici i u osnovnoj školi u Banatskom Novom Selu, zatim u MZ Banatski Brestovac i Hala sportova u Kačarevu, Domu kulture u Dolovu i Domu kulture u Jabuci. U Ivanovu je biračko mesto u osnovnoj školi, a u Omoljici u Mesnoj kancelariji.

Neposredno će se birati pripadnici saveta albanske, aškalijske, bošnjačke, bugarske, bunjevačke, vlaške, grčke, egipatske, mađarske, nemačke, poljske, romske, rumunske, rusinske, slovačke, slovenačke, ukrajinske i češke nacionalne zajednice.

Posredno će se birati članovi nacionalnih saveta makedonske nacionalne manjine, ruske, crnogorske i hrvatske zajednice.

Rok za predaju lista za neposredne izbore istekao je 15 dana pre njihovog održavanja, a za elektorske 30 dana. Na ovaj način država afirmiše činjenicu da u Srbiji živi skoro 13 odsto nacionalnih manjina.

Na teritoriji Pančeva blizu 5,5 hiljada građana upisano je u posebni birački spisak i tokom prošle nedelje dobili su obaveštenje o tome gde će glasati.

Glasanje na biračkom mestu sprovode birački odbori sa po deset članova, a prisutni su i predstavnici potvrđenih izbornih lista koje učestvuju na ovim izborima.

Biračka mesta biće otvorena do 20 sati.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00