petak, 29. jun 2018.  15:33h
Pročitano 29210 puta

Odbornici usvojili završni račun budžeta za prošlu godinu i izmene planova detaljne regulacije

Na 25. sednici Skupštine grada Pančeva odbornici su usvojili izmene i dopuna Plana detaljne regulacije Centar 1 - širi centar grada. 

Predrag Živković je obrazložio završni račun budžeta grada Pančeva za 2017. godinu Predrag Živković je obrazložio završni račun budžeta grada Pančeva za 2017. godinu Pančevo.MOJKraj.rs

Najviše rasprave oko odluke o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije Centar 1 - širi centar grada odnosile su se na letnju pozornicu u Ulici Cara Dušana. 

Nemanja Rotar, član gradskog veća zadužen za kulturu rekao je da je ovo mesto u gradu nekada bilo kultno, ali da poslednjih godina od kada je letnja pozornica rekonstruisana nije bilo mnogo ljudi na događajima i da bi bilo neophodno još dosta toga uraditi kako bi se ona koristila. Prema njegovim rečima ovo mesto nije nužno da postoji, jer letnja pozornica može da se postavi bilo gde u gradu.

 

IMG 20180629 105333

 

Odbornici su usvojili i predlog odluke o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije infrastrukturnog kompleksa za obnovljive izvore energije na području „Bela Anta“ u Dolovu.

Većinom glasova usvojen je i završni račun budžeta Pančeva za 2017. godinu.

Predrag Živković, zamenik gradonačelnika i član gradskog veća zadužen za finansije obrazložio je završni račun budžeta za 2017. godinu. Osvrnuo se na viškove u budžetu, investiciona ulaganja i revizorski postupak. Istakao je da je dosta toga urađeno u gradu zahvaljujući sredstvima u budžetu i da su napravljene i uštede.

Odbornici Skupštine grada usvojili su i izveštaje o radu ustanova kulture u gradu i u naseljenim mestima kao i njihove finansijske izveštaje za prošlu godinu.

 

0 skupstina pvo 29 6

 

 Usvojen je i predlog rešenja o razrešenju gradskog pravobranioca Božidara Koprivice zbog odlaska u penziju, kao i postavljanje novog na tu funkciju. Novi gradski pravobranilac je Zoran Kovrlija iz Zrenjanina.

Odbornici su usvojili i predloge rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta u Pančevu, Omoljici, Ivanovu i Glogonju.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentar



Saglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00